Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 01 09

Kas į ministrus delegavo A.Monkevičių? G.Kirkilas sako, jog tai – bendras sprendimas

Valdančiųjų „socialdarbiečių“ pirmininkas Gediminas Kirkilas teigia, kad deleguoti į švietimo, mokslo ir sporto ministrus Algirdą Monkevičių „valstiečiai“ ir jo vadovaujama partija nusprendė kartu. Su A.Monkevičiumi vienoje Vyriausybėje prieš dešimtmetį dirbęs politikas teigia, kad tai yra geras pasirinkimas.
Saulius Skvernelis, Gediminas Kirkilas, Ramūnas Karbauskis
Saulius Skvernelis, Gediminas Kirkilas, Ramūnas Karbauskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Jis buvo mano Vyriausybės narys, bet dabar nepartinis kaip rektorius. Jis nėra partijos narys (...) Bendras sprendimas“, – 15min trečiadienį paklaustas, „valstiečių“ ar „socialdarbiečių“ kandidatas yra A.Monkevičius, kalbėjo G.Kirkilas.

A.Monkevičius jau yra buvęs švietimo ir mokslo ministru trijose vyriausybėse: 11-oje premjero Rolando Pakso vadovautoje 2000-2001 metais, 12-oje Algirdo Brazausko vadovautoje 2001-2004 metais ir 14-oje Gedimino Kirkilo vadovautoje 2006-2008 metais.

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus savo knygoje „Paskutinė kadencija“ yra aprašęs 2004 metų pabaigos įvykius, kai su tuomečiu premjeru Algirdu Brazausku diskutavo apie būsimą švietimo ir mokslo ministrą. V.Adamkus prisiminė, jog A.Brazauskas A.Monkevičių kaltino prastu darbu, nesugebėjimu vadovauti švietimo reformai.

„Paprieštaravau, kad ankstesni ministrai iš viso joms nesiryždavo, o A.Monkevičius nemažai nuveikė ir stengėsi gerinti mokymo programas“, – rašė V.Adamkus.

Sakyčiau, kad buvo vienas iš geresnių.

Tačiau prisimindamas bendrą darbą jau po V.Adamkaus aprašytų įvykių, G.Kirkilas trečiadienį 15min sakė, jog A.Monkevičius buvo tikrai neblogas ministras.

„Sakyčiau, kad buvo vienas iš geresnių. Žinojo savo sritį, jo sritis yra sudėtinga, visi turi savo nuomonę apie tai. Bet aš jam priekaištų neturiu didelių“, – sakė jis.

Kaip primena BNS, nuo 2010 metų A.Monkevičius penkerius metus buvo Mykolo Romerio universiteto Politikos ir vadybos fakulteto dekanas, 2015 metais išrinktas šio universiteto rektoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas