Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 02 01

Kaune atnaujinamos „Socialinio taksi“ paslaugos

Kaune atnaujinamos pavėžėjimo su asistentu paslaugos, skirtos žmonėms su negalia „Socialinis taksi“.
Socialinis taksi
Socialinis taksi / "Nacionalinio socialinės integracijos instituto" nuotr.

Kaip BNS patvirtino Kauno miesto savivaldybė, ši paslauga vėl pradės veikti šią arba kitą savaitę.

Kaip pranešė Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), Nacionalinės socialinės integracijos instituto vykdoma „Socialinis taksi“ programa Kaune pradėta teikti 2015 metais, bet 2020 metais sustabdyta. Pasak VDU, universitetas inicijavo susitikimus tarp savivaldybės ir paslaugos tiekėjų, nes nustojus veikti pavėžėjimo su asistentu paslaugoms, negalią turintiems studentams, darbuotojams ar vizituojantiems svečiams tapo kur kas sudėtingiau atliepti ne tik būtinuosius žmonių su negalia kelionių poreikius, bet ir nuvykimą į darbą ar mokymosi įstaigas.

Šių metų pradžioje „Socialinis taksi“ programai laimėjus socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje projektą Kauno mieste, nuo vasario 1 d. pavėžėjimo su asistentu paslaugos ir vėl bus teikiamos tiek buvusiems, tiek naujiems klientams.

Pasak Kauno savivaldybės, šios paslaugos teikimas buvo nutrūkęs nusprendus neįgaliesiems skirtas paslaugas pirkti viešojo konkurso būdu.

„Dėl pirmąkart vykdyto tokio pobūdžio pirkimo, tiek savivaldybė, tiek minėtas juridinis asmuo nepilnai įvertino galimas paslaugos apimtis ir sąnaudas, todėl nuspręsta sutartį nutraukti“, – komentare BNS sakė savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Jolanta Baltaduonytė.

Pasak jos, įvertinus paslaugos poreikį, pernai buvo organizuotos naujos pirkimo procedūros pavėžėjimo paslaugoms su asistentu, bet tuo metu šią paslaugą teikianti įstaiga pasiūlymo nepateikė.

Iki 2020 metų pradžios, kuomet pavėžėjimo paslauga su asistentu Kauno mieste buvo sustabdyta, „Socialinis taksi“ paslaugomis naudojosi 416 registruotų klientų Kauno miesto savivaldybėje. Atnaujinus teikiamas paslaugas, jos ir vėl bus prieinamos visiems asmenims, turintiems negalią ar specialiuosius poreikius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas