Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 22

Kaune – keliaujantis 12 tonų karilionas: varpų muzika skambės šalia Rotušės

12 tonų sveriantis, 48 varpų turintis išskirtinis muzikos instrumentas Joninių išvakarėse pradžiugins kauniečius. Iš Klaipėdoje vykusio festivalio į Gdanską keliaujantis karilionas šį ketvirtadienį stabtels Kauno Rotušės aikštėje, kur koncertą surengs karilionininkai Giedrius Kuprevičius ir Julius Vilnonis, – informuoja Kauno miesto savivaldybė.
Keliaujantis karilionas iš Lenkijos lankysis Kaune
Keliaujantis karilionas iš Lenkijos / Renginio organizatorių nuotr.

Muzika niekada nebuvo įprastas, stoiškas reiškinys. Muzika visada turi stebinti, užgniaužti kvapą, išjudinti aplink esantį orą. O ar muzika gali būti mobili? Sunku būtų patikėti, kai turima omenyje 12 tonų sveriantį varpų instrumentą, bet muzika gali būti ir ant ratų.

Būtent tokį reginį kauniečiai galės išvysti prieš pat Jonines. Karilionas yra muzikos instrumentas, sudarytas iš gausybės vienas su kitu sujungtų varpų. Unikalus instrumentas, sukurtas 18 amžiuje, Lietuvoje gali būti girdimas vos trijuose miestuose – Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje.

Tačiau pamatyti keliaujantį karilioną – 48 varpų komplektą vilkiko traukiamą mobilios platformos – galima tikrai ne kasdien. Keliaujančių karilionų pasaulyje yra nedaug – vos aštuoni. Vienas jų – Lenkijoje. Kaimynai lenkai turi tiek pat karilionų, kiek ir lietuviai – po tris.

Karilionas ant ratų gali pasiekti atokiausias vietoves ir džiuginti klausytojus skaidria varpų muzika.

Šį ketvirtadienį 12 val. karilionas, keliaujantis į Gdanską po festivalio Klaipėdoje, užsuks į Kauną, kad neįtikėtinais muzikos garsais nustebintų nekasdieniškumo išsiilgusius kauniečius.

Karilioninkai Julius Vilnonis ir Giedrius Kuprevičius „pavaišins“ kauniečius smagia, Joninių dvasia persmelkta muzika, bus galima iš arčiau susipažinti su unikaliu instrumentu.

Koncerto šalia Rotušės trukmė – apie 40 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas