Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 01

Kaune penkioliktą kartą liepsnojo „Sielų upė“

Lapkričio pirmoji – diena, kai visi prisimena Anapilin iškeliavusius draugus, artimuosius. Tuomet kapines užplūsta žmonės ir mirusiųjų vėlės paskęsta švieselių jūroje. Panašų vaizdą šią dieną galima buvo išvysti ir Kauno centre. Čia nusidriekė žvakučių upė, pagerbianti visas iškeliavusias sielas.
„Sielų upė“ Kauno centre
„Sielų upė“ Kauno centre / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Jau 15-tą kartą Kauno mieste vykęs renginys „Sielų upė“ kvietė prisidėti prie gražaus tikslo paminėti išėjusiuosius ir kartu visiems prisiminti juos su šypsena, uždegant po žvakelę ir nušviečiant kelią sieloms į dangų.

Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto Studentų atstovybės (VU KHF SA) nariai, lapkričio pirmosios vakarą uždegė žvakelių upę. Studentai kvietė visus kauniečius ir miesto svečius pasigrožėti neeiliniu renginiu ir kartu susikaupti, prisiminti artimuosius bei savo uždegta žvakele prisidėti prie šios sraunios sielų upės.

Kauno miesto centre nušvito 6 500 žvakučių. „Sielų upė" tekėjo nuo VU Kauno humanitarinio fakulteto link Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios, iki pat Vienybės aikštės.

Tradicija tapusio studentų renginio nepamiršta ir eiliniai miestiečiai, kurie atvyksta pasivaikščioti šviesos taku. Nors antradienio vakarą Kaune šlapdribą keitė sniegas, tačiau žmonių tai negąsdino ir švieselių jūrą aplankė būrys miestelėnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento