Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 15

Kauniečiai baiminasi leisti atžalas į gimnaziją – keliai visiškai nepritaikyti pėstiesiems

Vieno Kauno mikrorajono gyventojai vis dar nedrąsiai išleidžia savo atžalas į švietimo įstaigą. Aleksoto gatvės, vedančios į V.Adamkaus mokyklą, nėra pritaikytos vaikams, be to, trūksta saugumą užtikrinančių priemonių. Gyventojai daug kartų kreipėsi į įvairias institucijas, tačiau, pavyzdžiui, Akacijų gatvės tvarkymo darbai nepajudėjo iš vietos. Savivaldybė pažadėjo, kad darbų bus imtasi netrukus.
Į gimnaziją vedanti Akacijų gatvė Kaune
Į gimnaziją vedanti Akacijų gatvė Kaune / Skaitytojo nuotr.

Į 15min redakciją kreipėsi Aleksoto gyventojas su skundu dėl Akacijų gatvės, nuo Kauno centro nutolusios vos kelis kilometrus.

Pažadai tęsiasi jau dešimtmetį

Skaitytojas teigia, kad jau dešimtmetį besitęsiantys pažadai apie remontus minėtoje gatvėje žmones liūdina. Neva visuomenė nėra informuojama apie tikslius planus dėl gatvės sutvarkymo, pateikiama skirtinga ir klaidinanti informacija. Žmonių nebeįtikina valdžios argumentas „trūksta lėšų“.

Gyventojus pasiekė žinia, kad žadama tvarkyti tik dalį gatvės, paliekant kelis šimtus metrų neišasfaltuotus, o tai esą tikrai neatrodo ekonomiška, lėšos, jų nuomone, skirstomos neefektyviai.

„Daugėjant jaunų šeimų su vaikas, augo ir gimnazija, kuriai buvo skirtas antras pastatas, deja, nutolęs nuo pagrindinio apie kilometrą. Tačiau nei Švietimo ministerijai, nei Kauno miesto savivaldybei, nei Aleksoto seniūnijai nerūpėjo, kaip mokyklą pasieks vaikai. Šaligatvių nėra, kelio dangos saugios nėra“, – problemą nupasakojo vietos gyventojas.

„Pradinių klasių korpusas jau artėjant darbo dešimtmečiui vis dar lieka nepaliestas: šaligatvių, perėjų, saugaus susisiekimo tarp gimnazijos pastatų, pradinių klasių korpuso aikštelės saugiam atvežimui vaikų, mažamečiams sporto aikštelės ir pertraukų metu lauke laiko leidimui vietos nėra. Mokinius kasmet pasitinka balos ir kemsynas.

Kaip buvo galima atidaryti ugdymo įstaigą, neparuošus susisiekimo su ja? Ar tikrai kone per dešimtmetį nebuvo prievolės padaryti privalomos infrastruktūros mažamečių ugdymo įstaigai?“ – retorinius klausimus kėlė kaunietis.

Artėja ruduo ir moksleiviai Akacijų gatve žingsniuos į Prezidento Valdo Adamkaus gimnaziją. Visai netoli Akacijų gatvės esančioje Bitininkų gatvėje gegužę buvo partrenka mergaitė. Po šio įvykio tapo aišku, kad saugumo priemonių būtina imtis, norint išvengti tolimesnių nelaimių.

Baigs iki žiemos?

Situaciją 15min pakomentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Anot jo, remontuoti gatvę nuspręsta šių metų pavasarį, bendrovei „Kauno vandenys“ įrengus lietaus tinklus Akacijų gatvėje.

Gatvės tvarkymo darbus planuojama pradėti rugpjūčio viduryje.

„Ši gatvė sujungs rengiamą Seniavos plento rekonstravimo projektą su pradėtu įgyvendinti Šeštokų gatvės rekonstravimo projektu. Suremontavus gatvę, bus pagerintas susisiekimas su Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pradinių klasių korpusu, užtikrintas moksleivių saugumas“, – žadėjo savivaldybės atstovas.

Pasak jo, gatvės tvarkymo darbus planuojama pradėti rugpjūčio viduryje ir baigti iki žiemos.

Aleksoto seniūnijos vyriausioji specialistė, atliekanti Aleksoto seniūnės funkcijas, Roberta Kuzmickienė teigė, kad seniūnija siekia užtikrinti saugumą gatvėse pėstiesiems.

„Įkūrus Prezidento Valdo Adamkaus gimnazijos pradinių klasių korpusą, Aleksoto seniūnijos specialistai bendravo su Kauno miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriumi – siekta įrengti pėsčiųjų atitvarą Akacijų gatvėje.

Aleksoto seniūnija bendradarbiavo įrengiant laikiną automobilių sustojimo aikštelę prie gimnazijos saugiam vaikų atvežimui ir išlaipinimui“, – įvardijo R.Kuzmickienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito