Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 13

Kauniečius vairuotojus gatvėje pasitiko neįprasta kliūtis – šiukšlių krūva: kas jas išvertė?

Pirmadienio rytą Kauno Studentų gatvėje vairuotojai susidūrė su neįprasta kliūtimi – ant važiuojamosios kelio dalies išversta atliekų krūva. Kaip ji ten atsirado? Atsakymą 15min pateikė „Kauno švara“.
Kauno Studentų gatvėje ant kelio išverstos šiukšlės
Kauno Studentų gatvėje ant kelio išverstos šiukšlės / Skaitytojo Mariaus nuotr.

„Studentų gatvė. Kažkas užprikolino. Link Ąžuolyno, tik iš antros juostos“, – toks įrašas su atliekų krūva viduryje gatvės socialiniuose tinkluose ėmė plisti pirmadienio rytą.

Šio įrašo autorius Marius 15min teigė, kad nuotrauką su atliekomis Studentų gatvės važiuojamojoje kelio dalyje užfiksavęs 7 valandą ryto.

Internautai ėmė spėlioti, dėl kokios priežasties kažkas galėjo taip imti ir įžūliai išversti šiukšles tiesiog gatvėje.

Atsakymą 15min pateikė atliekų tvarkymo Kaune tarnyba – UAB „Kauno švara“.

Paaiškėjo, kad tai ne kokio šiukšlintojo savavališkas veiksmas ar „prikolas“, kaip spėjo Marius. Atliekas viduryje gatvės buvo priverstas išversti pats „Kauno švaros“ darbuotojas, vairuojantis šiukšliavežę.

„Tai mūsų darbuotojo išpiltos atliekos. Pastebėjo, kad šiukšliavežėje pradėjo rūkti įpiltos atliekos. Kadangi yra uždara patalpa, išpylė rūkstančias atliekas ant važiuojamosios kelio dalies ir ėmė gesinti. Tai buvo padaryta, norint išvengti didesnės nelaimės, kad neužsidegtų visos atliekos, šiukšliavežė“, – istoriją pateikė Jonas Tumpa, „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas.

Po pusvalandžio, anot jo, kitas „Kauno švaros“ darbuotojas atliekas nuo važiuojamosios kelio dalies pašalino.

„Iš vienos pusės, norime atsiprašyti vairuotojų, kad laikinai sutrikdėme eismą, atlikome tokį netradicinį veiksmą, bet atsižvelgiant į visą situaciją, norėtume ir žmonių sąmoningumo, kad jie atsižvelgtų į saugos reikalavimus – nepiltų karštų pelenų į privačių valdų konteinerius. O jei pila, kad įsitikintų, jog pelenai, žarijos yra sandariai uždarytos.

Kai žarijos įpilamos į konteinerį, jos gali atrodyti vėsios, tačiau perpylus į šiukšliavežę, gauna oro ir vėl įsidega, užsiliepsnoja kitos atliekos. Galima susidurti su nelaime. Norėdami šįkart jos išvengti, atliekas išpylė tokiu būdu. Tai nėra įprasta praktika. Bet jei matome, kad rūksta, nevažiuosi toliau į kitą miesto galą, kad išpiltum į tinkamesnę vietą“, – galimą gaisro priežastį pateikė „Kauno švaros“ atstovas.

Jo teigimu, pelenų pylimas į konteinerius ir dėl to kylantys gaisrai – dažna žiemos problema. Ne kartą „Kauno švaros“ darbuotojai pastebėjo apdegusius atliekų konteinerius, gaisrus tekę gesinti ir atliekų surinkimo aikštelėse.

„Vasarą būna kitos problemos. Sausas oras, gaisrą šiukšlėse įžiebia nuorūkos“, – patikino J.Tumpa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas