Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 18

Kaunietį stebina lėšų švaistymas: „Lietaus nuotekas įrengė, tačiau paslėpė po žvyru – nėra logikos“

Daug metų Dragių gatvė Kaune semiama vandens – susidaro didžiulės pelkės, virstančios pėsčiųjų košmaru. Gyventojai apsidžiaugė, kai pagaliau buvo įrengti inžineriniai tinklai, tačiau problemų tai neva neišsprendė. „Lietaus surinkimo sistemos liko „paslėptos“ po žvyrkeliu. Ar logiška švaistyti lėšas plaunamam žvyrui?“, – stebėjosi Dragių gatvės gyventojas Simonas.
Semiama Dragių gatvė Kaune
Semiama Dragių gatvė Kaune / Skaitytojo Simono nuotr.

Į 15min redakciją besikreipęs kaunietis atkreipė dėmesį į dažnai Kaune regimus užrašus „Kaunas tvarkosi“ ir iškėlė klausimą: ar tikrai miesto valdžios vyrai tvarkosi gerai ir ar tikrai „kairė“ žino, ką daro „dešinė“?

„Daugelis kauniečių yra pastebėję, kad naujai išasfaltuota gatvė yra vėl ardoma dėl inžinerinių tinklų atnaujinimo darbų, po kurių dangos būklė dažnai nebūna tinkamai atstatyta. Tačiau šį kartą noriu pasidalinti informacija apie išskirtinį atvejį.

Dragių gatvėje gyvename nuo 2007 metų. Kai atsikraustėme, asfalto nebuvo, nėra jo ir dabar, nors pagrindinė minėtos gatvės gyventojų problema yra dažnai semiantis vanduo, o ne asfalto nebuvimas. Semia, nes mūsų rajone gruntas – molis, kuris, suprantama, pats savaime nenusidrenuoja, o drenažas buvo įrengtas daugiau nei prieš 50 metų, tad didžiąja dalimi yra suiręs ir nebeveikiantis.

Kreipimųsi į miesto vadovus, Miesto tvarkymo skyrių, seniūniją buvo daug. Dažniausias atsakymas būdavo, jog tik atnaujinus visas komunikacijas ir įrengus lietaus vandens surinkimo sistemas, bus paklotas ir asfaltas.

Laikui bėgant, tai vienos, tai kitos komunikacijos buvo naujinamos. Po kiekvieno rangovo apsilankymo gatvės būklė vis prastėdavo. Pagaliau 2022 metais išgirdome gerą naujieną, jog Dragių gatvėje bus įrengtos lietaus surinkimo sistemos. Deja, tačiau mums greitai teko nusivilti. Jos buvo įrengtos, tačiau liko „paslėptos“ po žvyruota kelio danga“, – problemą nupasakojo Simonas.

Skaitytojo Simono nuotr./Semiama Dragių gatvė Kaune
Skaitytojo Simono nuotr./Semiama Dragių gatvė Kaune

Kyla klausimų dėl ūkiškumo

Pasak kauniečio, Kauno miesto savivaldybė informavo, jog 2023–2026 metų planuose Dragių gatvė nėra įtraukta į asfaltuojamų gatvių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas