Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2009 10 03

Kauno kino festivalio meniu – ne tik filmai, bet ir muzika

Tarptautinis Kauno kino festivalis savaitgaliui parengė programą, kupiną gero kino, muzikos ir susitikimų. Šeštadienį kino ir muzikos mylėtojų Kaune lauks ne tik filmų peržiūros, bet ir du renginiai.
Kadras iš kino filmo "Auklėjimas"
Kadras iš kino filmo „Auklėjimas“. / Festivalio organizatorių nuotr.

Tiems, kurie neįsivaizduoja gyvenimo be muzikos garsų, o žiūrėdami kino filmus ne tik žiūri, bet ir klauso, skirtas šeštadienį VDU meno galerijoje „101“ vyksiantis seminaras „Šiaurės garsai kine“ su kino kompozitoriais Johanu Johanssonu iš Islandijos, Ola Kvernberg iš Norvegijos ir Eriku Enockssonu iš Švedijos. Tai puiki proga išgirsti ne tik originalių kūrėjų pasisakymus, bet ir pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos, peržiūrėti filmus, kuriems muziką sukūrė kompozitoriai, besisvečiuojantys Kaune.

Kadras iš kino filmo
Kadras iš kino filmo „Pranašas“.

Susitikimas ir kino peržiūros logiškai pasibaigs gyvu koncertu, kurį dovanos vieno iš besisvečiuojančių kompozitorių suburta grupė „Ola Kvernberg Trio“. Koncertas vyks Kauno muzikos klube „Liberty Pub“ (Putvinskio g. 48) 23 val. Vakaras, kaip žada muzikantai, bus kupinas spalvingų garsų kaleidoskopų, pripildytų dinamiškų džiazo melodijų, sumaišytų su norvegiškais liaudies muzikos motyvais.

Kadras iš kino filmo
Kadras iš kino filmo „Mergina prie ežero“.

Šeštadienio kino filmų programa – tokia pati spalvinga, kaip ir ją lydintys renginiai. Kino teatre „Romuva“, kurioje šiemet rodomi Tarptautinio Kauno kino festivalio filmai, bus galima išvysti naujausių Europos režisierių kūrinių. Šiųmetinis Kanų kino fesivalio numylėtinis filmas „Pranašas“ (rež. Jacquesas Audiardas) įrodys, kad filmai apie kalėjimą gali būti labai skirtingi ir netikėti. Na, o tie, kurie nori pasimėgauti 7-ojo dešimtmečio Londono dvasia, su mielu noru žiūrės juostą „Auklėjimas“ (rež. Lone Scherfig) kurios pagrindinė herojė vadinama naująja Audrey Hepburn. Šeštadienį rodomoje festivalio programoje bus galima išvysti ir nenuspėjamojo režisieriaus Pedro Almodovaro ir jo mūzos Penelope Cruz naujausią kūrinį – filmą „Šalti apkabinimai“, kuriame P.Cruz įkūnija savo priešingybę – netalentingą aktorę. Visą informaciją apie šeštadienio ir kitų dienų Tarptautinio Kauno kino festivalio programą galima rasti interneto puslapyje www.kinofestivalis.lt Kaune festivalis viešės iki spalio 11 dienos, vėliau persikels į sostinę, naują kino teatrą „Pasaka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas