Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 01

Kauno moksleivius sveikino kunigai ir politikai

Šeštadienį dalis Kauno moksleivių ir studentų pradėjo mokslo metus. Mokyklos šiemet pačios galėjo pasirinkti, kada pradėti mokslo metus – rugsėjo 1-ąją, šeštadienį, ar rugsėjo 3-ąją, pirmadienį.
Priestato atidaryme
Priestato atidaryme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mokslo metų pradžios išvakarėse su Kauno studentais kavinėje „Kultūra“ susitikęs švietimo ministras Gintaras Steponavičius šeštadienį pasveikino ir moksleivius. Politikas dalyvavo mokslo metų šventėje „Purienų“ vidurinėje mokykloje,  Jono Jablonskio gimnazijoje, Kauno jėzuitų mokyklos priestato, kuris kainavo 8 mln. litų, atidaryme.

Jaunimą sveikino ir Kauno meras Andrius Kupčinskas, savivaldybės tarybos narys Rimantas Mikaitis,  metropolitas Sigitas Tamkevičius. Meras moksleiviams linkėjo stiprybės ir ryžto, siekiant įgyti kuo daugiau naudingų žinių, o tėveliams ir mokytojams – kantrybės, ugdant Lietuvos ateitį.

Nors moksleiviai džiaugėsi ne kartą televizoriaus ekrane matytų politikų dalyvavimu, jiems labiau rūpėjo ne klausytis oficialių kalbų, o pasidalinti įspūdžiais apie prabėgusias vasaros atostogas, pamatyti kaip per kelis mėnesius pasikeitė klasės draugai.

Dauguma mokinių teigė, kad jiems nesvarbu kada – šeštadienį ar pirmadienį – švęsti mokslo metų pradžią: „Vis tiek reikės eiti į mokyklą. Koks skirtumas dieną anksčiau ar dieną vėliau“.

Naujus mokslo metus linksma švente legendinėje Sporto halėje pradėjo Kauno technologijos universitetas. Susitikti su studentais atvyko kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Vytauto Didžiojo universitete studentai šurmuliuoti pradės pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas