Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 05 30

Kauno pareigūnų paskaita pedagogams: kaip elgtis su nusikalsti linkusiu moksleiviu?

Gegužės 29 d. policijos kapelionas Tomas Karklys, kartu su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais bei prokurorais, nuvyko į Kauno profesinio mokytojų rengimo centrą. Su pedagogais susitikta, siekiant pasidalinti jiems aktualia informacija bei papasakoti apie tykančius pavojus ir rizikas, kurios šiomis dienomis yra aktualiausios tarp mažamečių ir nepilnamečių asmenų.
Susitikimas su  Kauno apskrities policijos kapelionu Tomu Karkliu
Susitikimas su Kauno apskrities policijos kapelionu Tomu Karkliu / Kauno apskrities VPK nuotr.

„Tėvai visuomet turėtų bendrauti, žinoti, domėtis savo vaikų veikla ne tik namuose, bet ir viešoje erdvėje, mokykloje, lauke. Vaikams, kurie nebijo papasakoti tėvams, ar net mokytojams apie jiems kylančias problemas, visuomet galima padėti. Bendravimas, švietimas, plačiai skleidžiamos informacijos dalinimasis, padeda kovoti su nusikalstamu pasauliu“, – susitikimo metu sakė Kauno apskrities policijos kapelionas T.Karklys.

Kaip informuojama Kauno apskrities policijos pranešimu spaudai, prokurorai, pareigūnai ir kapelionas susirinkusiems pedagogams pasakojo, kaip galima atpažinti vaiką, kuris patiria smurtą artimoje aplinkoje, kaip elgtis sužinojus, jog vaikas vartoja narkotines medžiagas.

Susitikimo metu pedagogai turėjo daug klausimų atvykusiems svečiams. Vieniems buvo įdomu, ką daryti su vaiku, kuris neturi 16 metų, tačiau daro teisės pažeidimus, kiti domėjosi, ar galima mokyklos teritorijoje vaikams rūkyti, turėti su savimi elektronines cigaretes.

Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus pareigūnė Rasa Petrosevičiūtė pedagogams primena: „Mokyklos teritorijoje ar pačioje mokykloje rūkyti negalima, turėti elektronines cigaretes ar kitus tabako gaminius asmenims iki 18 metų yra draudžiama“.

Visi susirinkę ragino mokytojus kalbėtis su mokiniais apie aplink tykančius pavojus, ne tik realioje, bet ir elektroninėje erdvėje. Apie nusikaltimus, susijusius su elektronine erdve, pedagogus supažindino Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas Danas Tamkevičius.

„Nusikalsti linkę asmenys nežiūri į tavo socialinį statusą, į išsilavinimą, nežiūri į nieką. Tokie nusikaltėliai visada bando, mano, jog šį kartą pavyks? Labai svarbu, kad vaikai būti itin atsargūs bendraudami su nepažįstamais asmenimis, neatskleistų jokių asmeninių savo ar šeimos duomenų“, – teigė Kauno policijos kapelionas T.Karklys.

Susitikime dalyvavęs Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius kartu su prokurore Daiva Brudniene ragino pedagogus aktyviai bendrauti su moksleiviais, jog susidūrę su smurto artimoje aplinkoje ar kitokia problema, vaikai nebijotų kalbėti ir paprašyti pagalbos.

Apie bendravimo svarbą su nepilnamečiais kalbėjo ir Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė. Pareigūnė susirinkusius pedagogus taip pat informavo apie kelyje tykančius pavojus ir pabrėžė, jog apie saugų dalyvavimą eisme pasakoti, skatinti sąmoningumą ir atsakingumą, reikia nuo pat mažens: „Prie saugaus eismo keliuose turime prisidėti visi, tiek pareigūnai, tiek mokytojai, tiek kitų profesijų atstovai. Visi mes esame eismo dalyviai, tad privalome būti atidūs kelyje, elgtis atsakingai bei raginti tą patį daryti ir kitus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas