Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 05 15

Kauno savivaldybė ir „Vitės valdos“ nesutaria dėl „Būsto valdos“ sutarties

Bendrovė „Vitės valdos“ laimėjo Kaune butų administravimo aukcioną, tačiau negali imtis veiklos – Privatizavimo komisija teigia, kad bendrovė reikalauja išskirtinių sąlygų ir nesuderino privatizavimo sutarties, rašo „Verslo žinios“.
Kauno miesto savivaldybė
Kauno miesto savivaldybė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Valdome butų administravimo įmones ir kituose miestuose, bet ten neprireikė metų, kol su savivaldybėmis būtų pasirašomos privatizuojamų bendrovių sutartys“, – teigė „Vitės valdų“ komercijos direktorius Jevgenijus Sakovskis.

Politikai nurodo, kad privataus verslo atstovai, siekdami valdyti savivaldybei priklausančią įmonę, nori išsireikalauti išskirtinių jiems palankių sąlygų, todėl įmonės privatizavimo sutarties neskubama pasirašyti.

„Mes daug kartų konsultavomės su teisininkais ir nurodėme, kad privati bendrovė nori išsireikalauti išskirtinių sąlygų dėl administruojamų butų skaičiaus ir termino, todėl nepritarėme jų pasiūlytam privatizavimo sutarties projektui“, – sakė Privatizavimo komisijos pirmininkė Orinta Leiputė.

Pernai birželį „Vitės valdos“, pasiūliusi 2,1 mln. litų, buvo pripažinta savivaldybei priklausančios bendrovės „Būsto valda“ privatizavimo aukciono laimėtoja.

Įmonių grupei „Vitės valdos“ priklauso 5 būstų administravimo paslaugų įmonės Lietuvoje: Vilniuje – Senamiesčio ūkis, Klaipėdoje – „Debreceno valda“ ir „Vitės valdos“, Palangoje – Palangos butų ūkis, Kretingoje – „Kretingos būstas“. Iš viso įmonių grupė administruoja daugiau kaip 2,7 tūkst. namų, kurių bendras plotas siekia 2,5 mln. kvadratinių metrų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas