Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 15 /12:54

Kauno savivaldybė apkaltinta neišdavusi leidimo Ukrainos palaikymo akcijai, vicemeras teigia, kad tai – dezinformacija

Vasario 23 dieną prie Kauno miesto savivaldybės buvo planuojama Ukrainos palaikymo akcija „Uždek žvakutę žuvusiems Ukrainos laisvės gynėjams“, tačiau leidimo savivaldybė neva tam nedavusi, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Kauno mero pavaduotojas Tomas Jarusevičius tikina, kad tai – jaunųjų konservatorių skleidžiama dezinformacija, nieko bendro neturinti su tikrove.
Ukrainos palaikymo akcija „Laisvė šviečia: RADAROM!“
Ukrainos palaikymo akcija „Laisvė šviečia: RADAROM!“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Organizatoriai planavo kviesti visus neabejingus kauniečius susiburti ir iš žvakučių sudėti Ukrainos vėliavą, taip pagerbiant visus žuvusius Ukrainos laisvės gynėjus. Tačiau Kauno miesto savivaldybės Renginių derinimo komisija nesutiko išduoti leidimo akcijai. Renginio organizatoriai išplatintame pranešime spaudai pabrėžia, kad tai ne pirmas toks atvejis.

„Pirmaisiais karo Ukrainoje metais Kauno miesto savivaldybė neišdavė leidimo vienam iš organizuojamų protestui prie savivaldybės. Tada administracija argumentavo, kad toje pačioje vietoje planuojamas kitas renginys, tačiau renginio dieną paaiškėjo, kad tai buvo netiesa – aikštė priešais savivaldybę buvo tuščia. Šiandien matome analogišką situaciją, kai savivaldybė neišduoda leidimo renginiui, nors visos sąlygos tam yra tinkamos“, – teigė vienas iš renginio organizatorių Antanas Jankūnas.

Leidimas neišduotas dėl Kauno miesto savivaldybės organizuojamos parodos „Antrųjų karo Ukrainoje metinių minėjimas“. Ši paroda bus eksponuojama nuo vasario 20 d. iki kovo 10 d., o tai reiškia, kad šiuo laikotarpiu savivaldybė gali neišduoti leidimų renginiams, protestams ar akcijoms priešais Kauno miesto savivaldybę. Akcijos organizatoriai tokį savivaldybės elgesį laiko nenuoširdžiu ir regi bandymus riboti miestiečių susirinkimų laisvę.

„Visvaldas Matijošaitis, oficialiai įgijęs karo rėmėjo statusą, žinoma, nujaučia sulauksiantis kritikos antrųjų Ukrainos karo metinių metu. Tikėtina, kad buvo ilgai ieškoma formalaus būdo užblokuoti visuomenines iniciatyvas prie Kauno miesto savivaldybės šiuo svarbiu laikotarpiu. Todėl sveikinu savivaldybę radus būdą tai padaryti nepažeidžiant įstatymų“, – ironizavo kitas renginio organizatorius Ralfas Romeika.

Renginio iniciatoriai Rasa Duobaitė-Bumbulienė, Andrijana Filinaitė, Antanas Jankūnas, Martynas Prievelis ir Ralfas Romeika pranešė, jog planuojama teikti naują prašymą išduoti leidimą organizuoti Ukrainos palaikymo akciją naujoje vietoje netoli Kauno miesto savivaldybės.

Teigia, jog skleidžia dezinformaciją

Papildyta 12.49 val. Komentarą 15min pateikė ir Kauno miesto savivaldybė. Kaip teigė Kauno mero pavaduotojas Tomas Jarusevičius, jaunųjų konservatorių paskleista dezinformacija neturi nieko bendro su tikrove.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tomas Jarusevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tomas Jarusevičius

„Pati Kauno miesto savivaldybė nuo vasario 20 iki kovo 10 dienos šalia administracijos pastato Laivės alėjoje rengia fotografijų parodą „Antrųjų karo Ukrainoje metinių minėjimas“, todėl vėliau gavus prašymą organizuoti jų renginį, buvo pasiūlyta Ukrainos palaikymo akciją rengti greta esančiame Muzikinio teatro sodelyje, šalia buvusių Kauno centrinio pašto rūmų ar Nepriklausomybės aikštėje.

Deja, jie pasirinko kitokią išeitį – vietoje minėjimo išleisti melagingą pranešimą spaudai“, – komentare rašo T.Jarusevičius.

Savivaldybė, pasak jo, imasi ir daugiau iniciatyvų: vasario 24-ąją Kaune, pagerbiant Ukrainos didvyrius, Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje skambės kariljono varpai, Ukrainos vėliavos spalvomis bus nušviesti Kauno menininkų namų, Kauno Kultūros centro ir Kauno muzikinio teatro pastatai. Laisvės alėjoje šiuo metu plazdančias trispalves pakeis Ukrainos vėliavos.

Kauno menininkų namai, kaip teigė mero pavaduotojas, taip pat parengė programą, skirtą antrosioms karo metinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas