Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 24

Kauno savivaldybės administracijos direktorių konservatoriai apskundė STT ir FNTT

Kauno konservatoriai kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT) ir Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydami ištirti Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Viliaus Šiliausko gautos Europos Sąjungos (ES) paramos panaudojimo aplinkybes.
Vilius Šiliauskas
Vilius Šiliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Kauno miesto savivaldybės taryboje taip pasielgė reaguodami į 15min straipsnį, kuriame rašoma, kad ES paramą administruojanti Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) aiškinasi, ar bitininkavimo ūkiui 50 tūkst. eurų gavęs V.Šiliauskas iš tiesų vykdo ūkinę veiklą.

Įtarimų sukėlė ne tik paramos lėšas naudojant įsigyta ir mažai naudota ūkinė technika, bet ir medaus pardavimo aplinkybės – nurodoma, kad jo pirko ir V.Šiliausko kolega iš Kauno miesto savivaldybės – vieno iš skyrių vedėjas.

Skaitykite daugiau: ES lėšų prievaizdų akiratyje – 50 tūkst. eurų parama aukštam Kauno valdininkui.

„Tikiu teisine valstybe ir asmens nekaltumu, kol jo kaltumas nėra įrodytas teisme. Tačiau savivaldybės administracijos direktorius yra politikas, viešas asmuo ir vienintelis visų savivaldybės finansų valdytojas.

Todėl viešumoje pasirodžius informacijai, kad NMA atlieka pakartotinį tyrimą dėl savivaldybės administracijos direktoriaus V.Šiliausko gautos ES paramos teisėto panaudojimo bičių ūkiui vystyti, mažų mažiausiai reikia jo viešo paaiškinimo dėl susiklosčiusių aplinkybių. Visuomenė turi teisę žinoti, kas vyksta. Taip pat būtina išsklaidyti visas abejones dėl direktoriaus politinės atsakomybės ir reputacijos“, – teigė TS-LKD frakcijos Kauno miesto savivaldybės taryboje seniūnė Edita Gudišauskienė.

Konservatoriai, atsižvelgdami į susidariusią situaciją, iš Kauno savivaldybės vadovų teigia besitikintys viešumo ir skaidrumo.

„Frakcija kreipėsi į atsakingas institucijas, kad jos pagal kompetenciją ištirtų ir įvertintų esamą padėtį viešojo valdymo, valstybės tarnybos, ES paramos panaudojimo, finansinių nusikaltimų ir korupcijos prevencijos kontekstuose. Įprasta matyti teiginius, kad Kauno miesto savivaldybė ir jos vadovai vadovaujasi skaidrumo ir viešumo principais, tad viliuosi, kad į visus šios istorijos klausimus bus atsakyta artimiausiu metu“ – teigė konservatorė, savivaldybės tarybos narė Andrijana Filinaitė.

Kauno tarybos opozicijos atstovams kelia klausimų pasirodžiusi žinia, kad iš savivaldybės administracijos direktoriaus medų pirko jo pavaldinys, tačiau, kaip teigiama, ne savo, o giminaičio reikmėms.

„Man kelia nerimą, kad skyriaus vedėjas yra pavaldus administracijos direktoriui. Be to, pirkimas tokio kiekio medaus, mano nuomone, galėtų būti traktuojamas kaip spaudimas ar įtakos darymas. Juk bet koks giminaitis, pusbrolis, legaliai kepantis duoną, mokantis visus mokesčius, medų pirktų pats, o ne per tarpininką“, – pažymėjo TS-LKD frakcijos narė Jurgita Kupčinskienė.

Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno savivaldybė
Kauno miesto savivaldybės nuotr./Kauno savivaldybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas