Maždaug per valandą bendrovės „Liūtukas ir Ko“ technologai pagamino ir publikos „teismui" patiekė daugiau nei 7 kg sveriantį, 61 cm ilgio, 27 cm pločio ir maždaug 7 cm storio blyną. Pagal tradicinį lietuvišką receptą paruoštas „žemaitis“ iškeptas specialiai renginiui pagamintoje keptuvėje.
Bulvinei tešlai pagaminti buvo sunaudoti 4,7 kg bulvių, įdarui – 1,6 kg mėsos. Patiekalui pagaminti taip pat prireikė svogūnų, krakmolo, kiaušinių, prieskonių, 10 litrų aliejaus. Ragavusiųjų teigimu, blynas buvo tikrai gardus, ypač – valgant žiemą lauke. Renginio organizatoriai rekordą ketina įregistruoti oficialiai agentūroje „Factum".
Prieš kelerius metus pasiektas rekordas – ant laužo iškeptas 5,3 kilogramo svėręs Žemaičių blynas.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Žemaičių blynas“ |