Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2011 08 27

Kauno senamiestyje suteptas rekordinis sumuštinis

Paskutinįjį vasaros savaitgalį Kauno senamiestis pasitiko nekasdienėmis pramogomis. Greta Kauno šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos penktadienį vakare buvo suteptas ilgiausias sumuštinis. Be to, po specialių rungčių paaiškėjo geriausias senamiestyje veikiančiuose baruose bei kavinėse dirbantis barmenas.
Ilgiausio sumuštinio rekordo siekimas
Ilgiausio sumuštinio rekordo siekimas / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr

Rekordiniam sumuštiniui prireikė 600 duonos riekių, 38 kg dešros ir 17 kg sūrio. Keliolika savanorių patiekalą ruošė keturias valandas. Galiausiai ant 22 Kauno senamiestyje išdėstytų stalų pabaigus rekordinį sumuštinį, paaiškėjo, jog jo ilgis siekia 48,31 m.

Po to, kai matavimai buvo baigti, dviaukštis sumuštinis buvo išdalintas miestiečiams, kurie patiekalą iš duonos, mėsos ir sūrio sušlamštė per mažiau nei 10 minučių.

Tą patį penktadienio vakarą Kauno senamiestyje vyko ir Barmenų lenktynės. Devynių barų bei kavinių barmenai varžėsi keturiose rungtyse. Jiems teko Vilniaus gatvės grindiniu ridenti metalines statines, nešti lėkštes su kiaušiniais ir gira pripildytus bokalus. Paskutinės užduoties metu barmenams buvo užrištos akys, tuomet jie turėjo pripildyti taurę vandens, tuomet kuo greičiau įveikti iš statinių suręstą kliūčių ruožą, o galiausiai – atrinkti akmenukus nuo kavos pupelių.

Po visų šių rungčių paaiškėjo, jog Barmenų lenktynių nugalėtoju tapo 25 metų Deivydas Ulinskas, dirbantis restorane „Avilys“. Lenktynių nugalėtojas patikino turintis 7 metų tokio darbo patirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos