Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 13

Kauno stadiono statybos trūkumai pašalinti – užbaigimo tikimasi rugsėjo 19-ąją

S.Dariaus ir S.Girėno stadioną Kaune rekonstruojantys rangovai informavo ištaisę inspektorių nustatytus smulkius trūkumus. Manoma, kad šio ilgai laukto objekto oficialus statybų užbaigimas, kai tam pritaria specialiai sudaryta komisija, bus paskelbtas jau artimiausią pirmadienį – rugsėjo 19-ąją.
Baigiamas rekonstruoti Kauno stadionas iš paukščio skrydžio
Baigiamas rekonstruoti Kauno stadionas iš paukščio skrydžio / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

„Rangovai atsižvelgė į inspektorių pastabas ir stadiono defektus ištaisė. Laukiame galutinio komisijos sprendimo“, – antradienį 15min teigė Kauno miesto savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Tą patį patvirtino ir Rasa Kėkštienė, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (Statybos inspekcijos) atstovė ryšiams su visuomene.

Pasak jos, rugsėjo 19 dieną turėtų būti skelbiama oficiali statybų pabaiga.

„Gavome informacijos, kad su neįgaliesiems skirtos infrastruktūros reikalais susiję trūkumai pašalinti, buvo atliktas patikrinimas. Pirmadienį turėtume gauti oficialų patvirtinimą – 99 proc., kad statybų užbaigimo procedūra bus baigta“, – teigė R.Kėkštienė.

Anot jos, šiuo metu Statybos užbaigimo komisija dar laukia, kol darbų užbaigimą savo parašu patvirtins, jam pritars Valstybinės darbo inspekcijos atstovai.

Aptiko trūkumų

15min primena, kad Kauno stadiono statybos oficialiai baigtos rugpjūčio pradžioje – Kauno miesto savivaldybės prašymas išduoti statybos užbaigimo aktą gautas dar rugpjūčio 9 dieną, tačiau rugsėjo 6 dieną Statybos užbaigimo komisija priėmė sprendimą sustabdyti užbaigimo procedūras – nustatyta neatitikimų.

Rugpjūčio 23 dieną buvo paskelbta Statybos užbaigimo komisijos darbo pradžia. Jos darbo pabaigos data buvo numatyta rugsėjo 6 dieną, tačiau komisijos išvados nebuvo palankios Kauno savivaldybei.

Nustatyti neatitikimai dėl statinių ir teritorijos reikalavimų žmonių su negalia reikmėms.

Kaip tuomet paaiškino V.Abramavičius, komisijos nustatyti trūkumai – visiškai minimalūs ir veikiau kosmetiniai. Rangovas defektus pažadėjo ištaisyti per kelias dienas.

15min žiniomis, S.Dariaus ir S.Girėno stadiono atidarymas planuojamas spalio viduryje.

Šildoma veja

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas po rekonstrukcijos bus didžiausias Lietuvoje ir tarp moderniausių Baltijos šalyse. Per didžiuosius koncertus ši erdvė talpins dukart daugiau žiūrovų – iki 30 tūkstančių žmonių.

Vykstant sporto renginiams aistruolius nuo atšiaurių oro sąlygų saugos tribūnas dengiantis stogas, o sportininkams bet kuriuo metų laiku reikiamas sąlygas aikštėje užtikrins automatiškai šildoma ir laistoma hibridinė žalioji veja.

Futbolo aikštę juosia bėgimo takams ir kitiems lengvosios atletikos sektoriams įrengta aukščiausios kokybės, Pasaulio lengvosios atletikos federacijos sertifikuota trisluoksnė granulių danga, maksimaliai mažinanti sportininkų traumų tikimybę.

Dabar patogesnės ir vidaus patalpos – iš pagrindų atnaujinti persirengimo kambariai, sanitariniai mazgai ir kitos erdvės.

Stadiono statybos atsiėjo apie 43 mln. eurų.

Sporto ir laisvalaikio kompleksą Žaliakalnyje papildys baigiama rekonstruoti Sporto halė, sutvarkytas Ąžuolynas bei atnaujinama Sporto gatvės aikštė. Čia pat ir nauji lauko teniso aikštynai.

Kauno savivaldybė yra paskelbusi ir stadiono bei šalia esančios Sporto halės koncesijos konkursą. Norintieji dalyvauti konkurse kviečiami savo paraiškas teikti iki rugsėjo 27 dienos.

Sudarius ilgalaikę 15 metų sutartį, istoriniai miesto objektai bus patikėti vienam operatoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas