Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 10 25

„Kauno švara“ – apie privačiame sklype besišlapinančius darbuotojus: „Deja, čia tikrai ne augalų laistymo darbai“

„Kauno švara“ įsivėlė į kuriozinę situaciją, kai viešai turi aiškintis dėl trijų savo darbuotojų, nusprendusių nusilengvinti privačiame žmonių sklype, ant čia pat augančių želdynų. Domeikavos gyventojai siūlė atlyginti žalą, tačiau dėl to, kad nuotrauka buvo paviešinta, įmonė nebesileidžia į kalbas, tik atsiprašo. Gamtos šauksmo ne vietoje pašaukti darbuotojai sulaukė drausminių nuobaudų.
Privačiame sklype Domeikavoje užfiksuoti besišlapinantys „Kauno švaros“ darbuotojai
Privačiame sklype Domeikavoje užfiksuoti besišlapinantys „Kauno švaros“ darbuotojai / Skaitytojo nuotr.

Į 15min kreipėsi Domeikavos gyventojas Andrius, pasiūlęs pažiūrėti, kaip „Kauno švara“ švarina aplinką.

„Atvažiavo. Išlipo. Nusišlapino net trise ir lyg niekur nieko išvyko... Veiksmas Domeikavoje, Kauno priemiestyje. Toje zonoje vaikai žaidžia, ten ne koks miškelis. Tiesiog vau!“, – stebėjosi skaitytojas.

Anot jo, už tujų gyvena mažamečiai vaikai, o vieta, kurioje įmonės darbuotojai nusprendė nusilengvinti – privatus kiemas.

Išplatino viešą atsiprašymą

15min kreipėsi komentaro į „Kauno švarą“, ši žadėjo netrukus atsakyti, tačiau galiausiai atsiprašymą pirma paviešino viešai savo feisbuko paskyroje, o tik po valandos pasidalijo nuoroda su redakcija.

„Ne, tai – ne želdinių priežiūra. TOLI GRAŽU. Deja, čia tikrai ir ne augalų laistymo darbai. Švelniau tariant, situaciją pavadintume „gamtos šauksmu“. Tiesa, visiškai ne laiku ir labai ne vietoje.

Pripažįstame, situacija – gėdinga. Su tuo nuolankiai sutinka ir nuotraukoje užfiksuotos trijulės nariai.

Informaciją apie tokį nederamą darbuotojų poelgį gavome iš karto po įvykio. „Herojai“ jau parašė pasiaiškinimus ir gavo drausmines nuobaudas. Jie apgailestauja dėl tokio skuboto bei neapgalvoto elgesio ir atsiprašo tiek gyventojų, tiek bendrovės kolegų“, – rašoma viešame bendrovės atsiprašyme.

Nebesiderės

„Kauno švara“ tikina atsiprašiusi klientų ir pasiūliusi visais įmanomais būdais panaikinti padarytą žalą. Tačiau to, regis, neužteko.

„Kartu su šiuo kadru iš Domeikavos mus pasiekė ir nedviprasmiškas siūlymas. Cituojame (kalba netaisyta): „Su bendruomene pasitarėm lauksim ne „palaistymų“, o realaus materialaus atsiprašymo. Trys mižniai – atpirktų 3 naujus gražius suoliukus... Arba trigubos sūpynės čia nemaišytų...Gal prisimyžę jau kažką nuveikit... Ar reputacija jums dzin? Jei negausim jokios apčiuopiamos moralinės kompensacijos – siųsim į žiniasklaidą, kokie JŪS švarūs! Lauksiu Jūsų atsako (Ne atsiprašymų). Visi portalai mielai patalpintų šią nuotrauką.“

„Kauno švaros“ nuotr./„Kauno švaros“ darbuotojai/ Asociatyvi nuotr.
„Kauno švaros“ nuotr./„Kauno švaros“ darbuotojai/ Asociatyvi nuotr.

Kadangi laiško autorius nelaukęs bendrovės atsako iš karto kreipėsi į žiniasklaidą, jo siūlytas potencialias derybas laikome neįvykusiomis“, – rašoma „Kauno švaros“ komentare.

Bendrovė dar kartą patikino, kad tai yra nepateisinamas darbuotojų elgesys, todėl dar kartą nuoširdžiai atsiprašė ir pažadėjo, kad tai nepasikartos.

„Mes ir toliau uoliai teiksime kokybiškas atliekų surinkimo ir išvežimo paslaugas jums bei jūsų kaimynams“, – taip užbaigiamas komentaras.

Kas pasielgė gėdingiau?

Po šiuo įmonės pranešimu feisbuke pasipylė komentarai. Žmonės diskutavo, kas blogiau pasielgė: nusišlapinę darbuotojai ar skundo autoriai, kurie neva bandė reketuoti „Kauno švarą“.

Ne vienam kilo klausimas, o kur šiukšliavežes vairuojantiems reikėtų atlikti gamtinius reikalus darbo metu. Dėl to įmonė nepasisakė, nors klausimo tokio iš 15min ir sulaukė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius