Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 09 07

Kauno valdžia apie atleidimą įspėjo 107 darbuotojus

Administraciją pertvarkanti Kauno valdžia praėjusį mėnesį apie atleidimą įspėjo 107 darbuotojus. Lietuvos darbo birža BNS informavo, kad rugpjūtį Kauno teritorinė darbo birža gavo savivaldybės administracijos pranešimą apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą.
Biurokratai
Biurokratai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bedarbis

Gegužę naujai išrinkta Kauno valdžia skelbė ketinanti penktadaliu mažinti darbuotojų skaičių – administracijos direktorius Gintaras Petrauskas žurnalistams tuomet teigė, kad savivaldybė yra apaugusi 20 proc. nereikalingo personalo.

Birželio pradžioje miesto taryba pritarė sprendimui sumažinti darbuotojų skaičių 156 iki 630. Savivaldybės skaičiavimu, nuo kitų metų pertvarka leis sutaupyti apie 2 mln. eurų.

Praėjusį mėnesį iš viso gauti 3 pranešimai (tiek pat kaip ir pernai rugpjūtį) apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, įspėti 147 darbuotojai  (2014 metų rugpjūtį – 246).

Dėl pertvarkos 25 darbuotojus įspėjo bendrovė „EAT & viešbutis „Šarūnas“ ir 15 – Kauno vandens paruošimo technologijų įmonė „Jurby Water Tech“.

Iš viso šiemet gauti 27 pranešimai apie numatomą 960 darbuotojų atleidimą. Pernai sausį-rugpjūtį gauta 30 pranešimų ir apie atleidimus įspėti 1485 darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas