Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 23

Kaupinių tyrimai bus atliekami ir Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Nuo šiol, plečiant kaupinių testavimo apimtis savivaldybėse, paimtų kaupinių tyrimai vykdomi Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL).
Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija
Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorija / Klaipėdos universitetinės ligoninės nuotr.

„Kaupinių PGR tyrimams sėkmingai pasiruošėme. Bendradarbiaujant su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija (NVSPL) įdiegėme ir validavome diagnostinį metodą, atlikome kontrolinius tyrimus. Patvirtinimą vykdyti šiuos tyrimus gavome iš NVSPL ir Sveikatos apsaugos ministerijos“, – pasakojo KUL Molekulinės diagnostikos skyriaus vedėja, doc. dr. gydytoja genetikė Jūratė Gruodė.

Gydytoja paaiškino, kad kaupinių tyrimas skirasi nuo įprasto PGR tyrimo tuo, kad, mėgintuvėlio terpėje yra iki penkių profilaktiškai tiriamų asmenų ėminiai. Gavus neigiamą kaupinio rezultatą, patvirtinama, kad nė vienam iš penkių asmenų, kurių nosies landos tepinėliai buvo sudėti į tą patį mėgintuvėlį, SARS-CoV-2 virusas neaptiktas.

Jeigu kaupinio tyrimo metu gaunamas teigiamas rezultatas, visi penki asmenys turi būti kuo greičiau ištirti pakartotinai individualiai, siekiant išsiaiškinti, kurie iš jų yra užsikrėtę.

Kaupiniai tiriami bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe. Vakar ištirta 53 kaupiniai, visi jie – neigiami. Šią savaitę iš viso planuojama ištirti 100 kaupinių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito