UAB „Kalvarijų turgus“ administracija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su alaus darykla-restoranu „Bravarija“, o Kaziuko mugė Kalvarijų turguje – tai pirmasis jų bendros veiklos rezultatas, teigiama išplatintame pranešime.
„Kalvarijų turgus yra tapęs neatsiejama sostinės dalimi, todėl liktumėm nesuprasti nuolatinių lankytojų, jei Kalvarijų turgų aplenktų Kaziuko mugės šurmulys. Be to, tautodailininkams, kuriems nebeužteko vietos Vilniaus senamiestyje, šį savaitgalį suteikiame prekybinius plotus specialiais šventiniais įkainiais“, – sakė UAB „Kalvarijų turgus“ direktorius Audrius Barauskas.
Alaus restoranas-darykla „Bravarija“ artėjantį savaitgalį visus turgaus lankytojus ir prekeivius vaišins firminiais savo patiekalais, specialios receptūros alumi ir namine gira.
„Vilniuje jau daug metų puoselėjama graži pavasario tradicija – triukšminga Kaziuko mugė. Matome puikias galimybes šventinę nuotaiką iš centrinių Vilniaus gatvių perkelti ir į Kalvarijų turgų. Šia proga visiems turgaus lankytojams žadame ne tik gardų maistą bei gėrimus, bet ir gerą nuotaiką, kurią sukurti padės liaudiškos muzikos kapela“, – sakė UAB „Makrofood“ Marketingo skyriaus vadovė Zita Barusevičienė.
Kalvarijų turgus glaudžiai bendradarbiauja ir su liaudies buities, papročių, valgių bei amatų asociacija „Šventė visiems“, kurios vadovas V. Urba turguje ne kartą organizavo įvairias akcijas, mokydamas žmones raugti kopūstus, sūdyti lašinius ar supažindindamas su lietuviškomis prieskoninėmis žolelėmis.
Vilniaus Kalvarijų turgavietėje yra apie 310 prekybos kioskų, 2 mėsos, 2 žuvies, 1 baldų paviljonai, čia įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, parduotuvės, kavinės, maisto užkandinės, barai. Turgavietėje veikia ir 50-ties prekybos vietų sendaikčių turgus. Prekeivių skaičius, priklausomai nuo sezoniškumo, svyruoja ir siekia apie 2500. Kalvarijų turgus – vieta, kur galima derėtis.