Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 24 /21:46

Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška dalyvaus prezidento rinkimuose

Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška nusprendė dalyvauti prezidento rinkimuose, apie tai sekmadienį jis pranešė savo „Facebook“ paskyroje. Lietuvos regionų partija jį patvirtino savo kandidatu.
Mantas Varaška
Mantas Varaška / LNK stopkadras

„Be abejo (kandidatuosiu – BNS)“, – sekmadienį BNS sakė M.Varaška, o daugiau detalių jis žadėjo pateikti vėliau.

Savo „Facebook“ paskyroje jis skelbia turintis pasiūlymų dėl visuomenės ir valstybės ateities, o šiuo metu nematantis valios esminiams pažangos pokyčiams.

„Dalyvausiu LR Prezidento rinkimuose. Turiu pagrįstus pasiūlymus dėl visuomenės ir valstybės ateities. Neketinu delsti. Su pagarba esamiems valstybės lyderiams, nematau jų valios esminiams pažangos pokyčiams.

Suprantu, jog po 4 ar 5 metų gelbėti mūsų bendrus reikalus (ResPubliką) bus per vėlu. Žinau, jog nebūtinai laimėsiu šiuos rinkimus. Nepaisant to, Tautos labui siūlysiu nelengvus, bet būtinus sprendimus. Pergalės atveju, būsiu pasirengęs juos vykdyti, nebijodamas atsakomybės. Rinkimų diskusijose pasižadu veikti nuosaikiai ir oriai“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Mantas Varaška. Sekmadienį Lietuvos regionų partija jį patvirtino savo kandidatu prezidento rinkimuose.

Lietuvoje prezidento rinkimai vyks 2024 metų pavasarį. Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis prezidentas Gitanas Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Kol kas yra aiškus dar vienas kandidatas prezidento rinkimuose – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga juose kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas