Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 09 18

KD vadovas V.Kulikauskas: nė vienas iš pabėgusių kalinių smurtinių nusikaltimų nepadarė

Reikliai vertinamas kiekviena nusižengimo atvejis, tvirtina Kalėjimų departamento vadovas Virginijus Kulikauskas, komentuodamas pastaruoju metu didelį atgarsį visuomenėje sukėlusį nuteistojo Andriaus Kalasiūno pabėgimą.
Virginijus Kulikauskas
Virginijus Kulikauskas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Nuteistojo pasišalinimas iš darbo vietos viešojoje erdvėje sulaukė nevienareikšmių vertinimų ir keliamas klausimas, kodėl nuteistajam, padariusiam sunkų nusikaltimą, suteikta teisė dirbti be sargybos laisvėje.

„Noriu pabrėžti, kad bausmę atliekantys nuteistieji yra įtraukiami į resocializacijos – įvairios naudingos veiklos programas, padedančias neprarasti ar įgyti darbinių įgūdžių, keisti elgesį. Pasiteisinusi darbinės resocializacijos praktika ateityje bus dar labiau stiprinama“, – V.Kulikauskas cituojamas KD atstovų trečiadienį viešinamame pranešime.

Kasdien už pataisos įstaigų sienų dirba arba mokymus lanko apie 400 nuteistųjų.

Kasdien už pataisos įstaigų sienų dirba arba mokymo užsiėmimus lanko apie 400 nuteistųjų, kurie turi teisę vykti be sargybos ar palydos. Kuriam nuteistajam galima suteikti tokią teisę, sprendžia speciali komisija ir pataisos įstaigos vadovas.

Per praėjusius trejus metus iš atvirų objektų – nesaugomų kolonijų ar darbo vietų pasišalino 22 nuteistieji ir 2 nuteistieji pabėgo iš saugomų objektų ar konvojavimo metu.

„Pabrėžiu, visi jie buvo sulaikyti ir atliks arba atlieka papildomą bausmę.

Šiemet išlieka panaši tokių pažeidimų tendencija – 5 atvejai. Kol kas nesulaikytas vienas asmuo. Pasišalinimo ar pabėgimo metu smurtinių nusikaltimų nebuvo padaryta.

Apie bausmę atliekančio nuteistojo pabėgimą nedelsiant, teisės aktų nustatyta tvarka yra informuojamas artimiausias tos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Policijai paskelbus nuteistojo paiešką yra bendradarbiaujama, teikiant visą reikalingą informaciją ar duomenis, galinčius turėti įtakos kuo greičiau sulaikyti nuteistąjį“, – teigia V.Kulikauskas.

KD nuotr./Virginijus Kulikauskas
KD nuotr./Virginijus Kulikauskas

Kiekvienu tokio pažeidimo atveju pataisos įstaigoje buvo atliktas ne tik ikiteisminis tyrimas nuteistojo atžvilgiu, bet ir pradėtas tarnybinis patikrinimas, siekiant išsiaiškinti veiklos silpnąsias vietas ar galimas spragas.

„Kalėjimų departamento vadovybė reikliai vertina ir vertins pareigūnų darbą, galimai lėmusias nuteistųjų pabėgimo ar pasišalinimo priežastis ir aplinkybes“, – teigiama KD pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas