Sportas gyvai

Kėdainietę sukrėtė ant miesto parko tilto turėklų vandalų išpieštas užrašas

Kėdainių miesto seniūnija didesnius ar mažesnius vandalų darbelius glaisto kone kiekvieną savaitę. Taip, taip – glaisto. Seniūnijos darbuotojams dažnai tenka valyti ar uždažyti išpieštas autobusų stoteles, šiukšliadėžes, kitą smulkiąją miesto architektūrą. Tačiau vos prieš keletą dienų pastebėtas vandalų darbelis privertė suklusti ne vieną – ar dar likę pas tokius žmones nors kiek sąžinės?
Užrašas ant tilto
Užrašas ant tilto / „Rinkos aikštės“ skaitytojos Karolinos nuotr.

Ragina šokti nuo tilto

„Šok ir nebijok, nes tavęs niekas nenori“, – raudonomis raidėmis užrašyta ant Kėdainių miesto parko tilto turėklų toje vietoje, kur krenta Dotnuvėlės vanduo.

Tokį užrašą pastebėjusi kėdainietė Karolina labai sunerimo.

Tiesa, nors apie tokius vandalų darbelius, apie niokojamą miesto turtą reikia pranešti seniūnijai, tačiau buvo sekmadienis, kreiptis tą dieną nebuvo kur.

Gali paveikti psichologiškai

Jauna moteris teigė, jog tokie užrašai gali paveikti silpnesnius žmones. Jai net sunku buvo suvokti, kas dėjosi vandalo galvoje, kad parašė tokius žodžius.

„Aš būčiau iškart nuvaliusi, bet nei prie savęs, nei mašinoje neturėjau jokių priemonių.

Gal kai kam ir juokingai skamba, tačiau tokie dalykai gali paveikti psichologiškai silpnesnius žmones.

Kažkaip pamaniau, jei tiltu eitų koks žmogus, viskuo nusivylęs ir pamatytų tokius žodžius… Žmogų gali paveikti. Vieniems tai juoką gali kelti, o kitiems tai labai rimti dalykai.

O apskritai apgailėtini tokie žmonės, kurie savo miestą teršia“, – dėstė žinutę žurnalistui parašiusi sunerimusi moteris, kuri atsiuntė ir nuotrauką.

Reiktų pranešti seniūnijai

Kėdainių mieste gana dažnai valomos ir tvarkomos autobusų laukimo stotelės-paviljonai, suoliukai, atnaujinama ir kita vandalų suniokota smulkioji miesto architektūra.

Miesto seniūno Algirdo Krivičiaus teigimu, smulkioji miesto architektūra dažnai nukenčia nuo chuliganų rankų. Apie tokius įvykius seniūnija netgi yra informavusi policiją.

„Tradiciškai ir suoliukai apipiešti, ir stotelių stiklai. Buvo ir tualetus viešuosius išpiešę, žaidimų aikšteles“, – ne kartą konstatavo seniūnas.

Vandalų darbai

Seniūnijos darbuotojams pastebėjus vandalų darbus arba gavus gyventojų pranešimus ar skundus, jų padarinius tvarko seniūnijos darbininkai.

Tuo metu darbininkai galėtų dirbti kitus gražius darbus miestui, tačiau yra priversti tvarkyti chuliganų paliktą „meną“.

Pastebėjus niokojamą miesto turtą reikėtų sudrausminti asmenis, pranešti miesto seniūnijai, savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojams arba policijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius