Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 19 /21:24

Kelionė iš Klaipėdos į Vilnių užtruko 12 val.: traukinį tempė, pagaliau – pakeitė autobusu

Traukiniu 6 val. 30 min. ketvirtadienio rytą iš Klaipėdos į Vilnių pajudėję keleiviai sostinę pasiekti turėjo 11 val. Tačiau ir 15 val. žmonės dar važiavo. Dėl sugedusio traukinio žmonės tikino patyrę didžiulių nepatogumų ir nuostolių, o ir informacijos niekaip negalėjo išsireikalauti. „Lietuvos geležinkelių“ atstovai sako keleiviams užsakę autobusus.
Keleiviai stebėjo, kaip desperatiškai bandyta išjudinti sugedusį traukinį.
Keleiviai stebėjo, kaip desperatiškai bandyta išjudinti sugedusį traukinį. / 15min skaitytojo nuotr.

Ankstyvą ketvirtadienio rytą atostogų į Lietuvą grįžęs Aušrūnas su dviem vaikais ruošėsi keliauti į sostinę. Traukinys iš Klaipėdos turėjo pajudėti 6 val. 30 min.

Šeima buvo nusipirkusi bilietus keliauti pirmąja klase. Tačiau tik įsėdus į traukinį laukė nemalonumai – paaiškėjo, kad jis negali pajudėti iš vietos.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos geležinkelio stotis
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Klaipėdos geležinkelio stotis

Traukinį tempė šilumvežis

„Matėme paniką tarp stoties darbuotojų. Kažką jie ten šūkavo. Prabėgus daugiau nei valandai buvo prijungtas šilumvežis, kuris turėjo tempti visą traukinį. Tačiau šiam tempiant lyg blokavosi traukinio ratai.

Miškuose, kažkur prie Kalotės, pasipylė dūmai. Traukinys, važiavęs kokių 20 km per valandą greičiu, vėl sustojo“, – pasakojo pašnekovas.

Keleiviai bandė klausti palydovių, kas nutiko. Šios tikino nieko nežinančios. Tada skambino ir „Lietuvos geležinkelių“ administracijai, tačiau jokios informacijos negavo.

15min skaitytojo nuotr./Iš traukinio pasklido dūmai
15min skaitytojo nuotr./Iš traukinio pasklido dūmai

Nežinomybėje beveik dvi valandas laikyti žmonės po kurio laiko sužinojo, kad jų kelionė bus tęsiama autobusu.

„Kai atvyko autobusas, sužinojome, kad jis važiuos ne tiesiai į Vilnių, bet apvažiuos visas stotis – Plungę, Telšius ir kitas – ir surinks keleivius.

Greitai paskaičiavome, kad tokia kelionė gali trukti ir 7 valandas. Buvo keleivių, kurie turėjo 13 val. būti oro uoste Vilniuje, tad jie greit bėgo ieškoti taksi“, – pasakojo Aušrūnas.

Pats jis buvo suplanavęs Vilniuje susitikimą banke.

Kelionę tęsė nuomotu automobiliu

„Pamačiau, kad ta kelionė autobusu gali užsitęsti, tad išsinuomojome automobilį. Kretingoje nuoma pasirodė didoka, tad vykome iki Palangos, tada į Vilnių. Į banką, matau, nespėsiu, bet gal bent jau į suplanuotą Andriaus Mamontovo koncertą nuvažiuosiu“, – bandė pozityviai kalbėti pašnekovas.

Jis tikino, kad ketvirtadienį labiausiai pasigedo komunikacijos iš „Lietuvos geležinkelių“. Ilgą laiką keleiviai laikyti nežinioje, o mašinistas su jais kalbėjo itin grubiai.

Niekas negalėjo pasakyti ir ar bus kompensuojami patirti nuostoliai. Aušrūnas bilietams išleido 86 eurus. Tačiau prireikus skubiai nuomotis automobilį, jis suplojo dar apie 100 eurų. Kiti keleiviai, taupydami savo laiką, rinkosi kelionę taksi, kas irgi kainavo.

15min skaitytojo nuotr./Sugedusį traukinį tempė šilumvežis
15min skaitytojo nuotr./Sugedusį traukinį tempė šilumvežis

12 valandų kelionė

O štai kitas 15min skaitytojas Vilius pasakojo, kad ši kelionė būsimai pirmakursei Marijai užtruko net 12 valandų

„Būsima pirmakursė Marija vyko iš Klaipėdos į Vilnių išsinuomoti butą, nes studijuos sostinėje nuo rugsėjo 1-osios.

Klaipėdos geležinkelio stotyje buvo 6:20 ryte. Traukinys vėlavo išvažiuoti beveik 2 valandas, o išvažiavęs sugedo po 10 minučių. Tada keleiviai dar valandą buvo priversti laukti nežinioje, kol apie 10:30 val. pranešta, kad sugedo traukinys ir atvyko paimti autobusas.

Autobusas surinkęs keleivius važiavo įprastu geležinkelių maršrutu per Šiaulius, Radviliškį, Kėdainius ir t.t., tad autobusas į Vilniaus autobusų stotį atvyko 18:20 val., t.y. kelionė truko lygiai 12 valandų“, – tokio pasakojimo sulaukė 15min jau po to, kai straipsnis buvo paskelbtas su „Lietuvos geležinkelių“ komentaru apie pasirūpinimą keleiviais.

Kelionė išsitęsė

„Lietuvos geležinkelių“ atstovė Rūta Magdalena Atroškaitė 15min atsiųstame trumpame komentare teigė, kad ketvirtadienį esą susidėjo kelios nepalankios priežastys.

„Traukinio gedimas fiksuotas Klaipėdos stotyje, tuomet organizavome kitą lokomotyvą, tačiau nuo Kretingalės kelionės visgi tęsti nepavyko. Gedimo priežastį dar nagrinėsime, šiuo metu mūsų prioritetas – kad keleiviai pasiektų savo kelionės tikslą.

Buvo priimtas sprendimas užsakyti autobusus – šiuo metu jais tęsiama kelionė. Iš tarpinių stotelių keleiviai taip pat tęs kelionę autobusais. Šiuo metu keleiviai yra pakeliui į Vilnių“, – aiškino R.M.Atroškaitė.

Apie 15 val. keleiviai autobusais dar nebuvo pasiekę sostinės. Paaiškėjo, kad bendrovė jiems išsiuntė du autobusus. Vienas autobusas važiavo iš Šiaulių ir sostinėje turėtų pasirodyti apie 16 val.

Kitas – vykęs iš Kretingalės – turėtų atvažiuoti apie 16.30 val.

Aušrūnas, kuris pasirinko tolimesnę kelionę automobiliu, apie 15 val. informavo pagaliau pasiekęs Vilnių.

Pagal taisykles keleiviai galės teikti pretenzijas ir prašyti atlyginti patirtus nuostolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas