Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 15

Keltais grįžę keleiviai: „Patikra labiau primena chaosą“

Keltais šiomis dienomis į Klaipėdą grįžę keleiviai įsitikinę, kad patikrai nepasiruošta ir visas procesas labiau primena chaosą. Krovininio automobilio vairuotojas tikino tapęs situacijos įkaitu, kai grįžęs pasiskambino trumpuoju informaciniu numeriu ir dabar turi būti karantine, kai kolegos dirba. Kitas keleivis piktinosi patikra, kai visi keleiviai buvo suvaryti į bendrą erdvę.
Žmonės kelte grūdosi vienoje erdvėje patikrai. Anot keleivio Nerijaus, tokį procesą tikrai buvo galima kitaip organizuoti.
Žmonės kelte grūdosi vienoje erdvėje patikrai. Anot keleivio Nerijaus, tokį procesą tikrai buvo galima kitaip organizuoti. / Nerijaus nuotr.

Kaišiadoryse gyvenantis Grigorijus – krovininio automobilio vairuotojas. Į Klaipėdą su kroviniu iš Švedijos jis parplaukė kovo 12-ąją. Viskas vyko įprastai – jokios kontrolės.

Karantine, nes elgėsi pagal taisykles

„Niekas netikrino. Niekas nieko neaiškino. Tiesiog eilinės procedūros. Nors dar prieš savaitę dėmesys buvo didesnis. Dalino ir lankstinukus“, – pasakojo pašnekovas.

Grįžęs į namus, perskaitė informaciją, kad grįžusiems reikia pasiskambinti trumpuoju numeriu 1808. Nors nejautė jokių simptomų jis įvykdė visus nurodymus – pasiėmė nedarbingumo lapelį dviem savaitėm ir užsidarė namuose.

„Aišku, atsarga nėra blogai. Tačiau pasirodo, kad pasielgiau kaip balta varna. Kolegos skambina ir klausia, ko nedirbu. Jie niekam nieko „neprisidavinėjo“ ir dirba sau toliau. O aš padaręs viską pagal taisykles sėdžiu namuose, nors ir nesergu“, – stebėjosi vyras.

Tiesa, jis paminėjo, kad pačiame kelte dezinfekcinio skysčio netrūksta. Jo yra ir laiptų aikštelėse.

Patikra kėlė stresą

Kitas keltu keliavęs lietuvis Nerijus pasakojo, kad grįždami iš Švedijos su draugais visos ilgos kelionės metu buvo užsidarę į kajutę. Darbuotojai kelionei baigiantis atnešė anketas užpildyti.

„Mes jas užpildėme kajutėje. Tada per garsiakalbius pranešė, kad reikia rinktis šešto denio salėje į patikrą. Nuėjome. O ten stovi visi keleiviai, kiti čia pat pildo anketas. Klausė, ar kas karščiuoja, keliems pamatavo temperatūrą. Ir viskas. Kam reikėjo visus į vieną erdvę sukviest? Ar nebuvo galima to padaryti tiesiog apėjus kajutes?“ – piktinosi pašnekovas.

Sekmadienį į Klaipėdos universitetinę ligoninę iš parplaukusio kelto išvežta karščiuojančių penkiolika asmenų. Yra duomenų, kad medikų pagalbos prireiks dar mažiausiai 3 asmenims, taip pat grįžtantiems į Klaipėdą keltu.

Keltų linijos kol kas nepraneša apie planus nutraukti reisus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito