Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 18

Ketinama parduoti 30 proc. „Kauno energijos“ akcijų

Kauno valdžia, žadėjusi neprivatizuoti strateginių įmonių, patvirtino, kad ieškoma, kas įsigytų 30 proc. „Kauno energijos“ akcijų.
„Kauno energija“ kviečia gyventojus spręsti šildymo problemas.
Šildymas / Gedimino Savickio/BLF nuotr.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas sakė, kad galimybe dalyvauti „Kauno energijos“ valdyme domisi kelios bendrovės. Esą pas jį lankėsi bendrovės „Fortum Heat Lietuva“, SEB banko atstovai, penktadienį rašo „Kauno diena“.

Ūkio ir energetikos komiteto pirmininkas Gediminas Žukauskas sako, kad per sausį teks apsispręsti, kada bus skelbiamas konkursas, ir pradėta strateginio investuotojo paieška.

„Strateginiam partneriui perleisime ne daugiau kaip 30 proc. akcijų, nes miesto rankose turi išlikti kontrolinis akcijų paketas“, – sakė G.Žukauskas.

Ne iš gero gyvenimo tokį sprendimą tenka priimti, bet dabar nėra kur trauktis,“ – sako jis.

G.Žukauskas pabrėžė, kad įmonės nuostoliai yra pakankamai dideli, o magistraliniai tinklai – pasenę. Naujajam investuotojui būtų keliamas reikalavimas atnaujinti bendrovės ūkį. Esą parduoti visų akcijų naujajam šeimininkui neketinama, nes jis gali būti suinteresuotas pelnu, o savivaldybei aktualu ginti vartotojų interesus, prižiūrėti, kad nebūtų nepagrįstai didinami tarifai.

G.Žukauskas mieliau sveikintų investuotoją iš Vakarų, o ne iš Rytų. Tačiau esą po konkurso paaiškės, kuri konkrečiai įmonė geriausiai atitiks iškeltus reikalavimus.

G.Žukauskas atmetė „Kauno energijos“ nuomos galimybę, nes esą tai yra blogiausia valdymo forma. Jam žinoma, kad pas miesto merą lankėsi kai kurie energetikos sektoriaus atstovai, tačiau konkrečių susitarimų, kaip jam žinoma, nebuvo priimta.

Bendrovės „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas šią savaitę netikėtai sužinojo, kad Kauno miesto savivaldybė ketina ieškoti strateginio investuotojo.

„Mes neieškome investuotojų ir nesame gavę nurodymų jų ieškoti, man pačiam buvo staigmena, kai iš G.Žukausko išgirdau apie miesto valdžios ketinimus ieškoti strateginio investuotojo“, – pasakojo R.Bakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento