Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 05 03

Keturi Lietuvos parlamentarai su kitų šalių kolegomis vyks į Ukrainą

Gegužės 4–7 dienomis Seimo nariai Marius Matijošaitis, Žygimantas Pavilionis, Tomas Tomilinas ir Aurelijus Veryga darbo vizito ketina vykti į Ukrainą. Kartu su jais Rusijos užpultoje šalyje lankysis ir kitų užsienio valstybių parlamentarai.
Žygimantas Pavilionis
Žygimantas Pavilionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Lietuvos Seimo narius į Ukrainą komandiravo Seimo valdyba. Vizito išlaidos bus apmokėtos iš Seimo parlamentinei diplomatijai skirtų lėšų.

Dėl saugumo sumetimų 15min kalbinti politikai nenorėjo atskleisti, kur konkrečiai Ukrainoje lankysis, tačiau papasakojo apie vizito pobūdį ir tikslus.

„Prisijungsiu prie įvairių šalių parlamentarų biuro, kurio tikslas padėti Ukrainai užbaigti reformas ir įgyvendinti šalies atstatymą, galbūt nedaryti tų klaidų, kurias darėme mes savo kelyje į brandžią demokratiją.

Gan giliai domiuosi Ukrainos politika, matau, kad yra svarbių neužpildytų nišų socialinio teisingumo politikoje, kita vertus Ukraina ketina po pergalės išbandyti novatoriškas idėjas, tokias kaip bazinės pajamos. Visa tai labai įkvepia“, – komentavo T.Tomilinas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Tomilinas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Tomas Tomilinas

Ž.Pavilionis teigė, jog vizitą organizuoja tarptautinis tinklas „United for Ukraine“ („Vieningi už Ukrainą“).

Šis globalus tinklas vienija parlamentarus, pasisakančius už europietišką Ukrainos ateitį.

„Turime sustiprinti vienybę įvairiais klausimais, taip pat ir narystės Europos Sąjungoje, kandidato statuso klausimais, kur sprendimas gali būti gan greitai priimamas. Taip pat – tiek sankcijų, ginklų tiekimo.

Šiame [„United for Ukraine“] tinkle sudarytos įvairios darbo grupės, kad ir paminėta – ginklų tiekimo, kuriai vadovauja buvęs Estijos gynybos ministras Urmas Reinsalu. Su juo ir rengiamės į šią kelionę.

Šiuo metu mums svarbu mūsų visų pergalė, o ji gali būti pasiekta pateikiant reikiamą ir laiku ginkluotę Ukrainai, ką visi stengiasi daryti, kuo efektyviau. Į tai ir bus nukreiptas šis vizitas“, – komentavo Ž.Pavilionis.

Gegužės 4–7 dienomis Ukrainoje be Lietuvos Seimo narių taip pat, jo žiniomis, lankysis parlamentarai iš Italijos, Airijos, Kanados, Rumunijos, Lenkijos, galbūt ir iš kitų šalių.

Lietuvos Seimo nariai Ukrainoje lankėsi ir anksčiau, kariaujantiems ukrainiečiams vežė paramą.

Rusijos invazija Ukrainoje tęsiasi daugiau kaip 3 mėnesius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas