Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 16

Antrą parą iš eilės – nė vieno bandymo patekti į Lietuvą

Trečiadienį, antrą parą iš eilės, nebuvo nė vieno atvejo, kad pasieniečiams tektų neįleisti iš Baltarusijos draudžiamose vietose į Lietuvą bandančių patekti migrantų. Tai jau ketvirtas toks kartas gruodį ir nuo rugpjūčio 3 d., kai Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams buvo suteikta teisė nepriimti neteisėtai į Lietuvą bandančių patekti užsieniečių, pranešė tarnyba.
Spaudos konferencija prie Lietuvos ir Baltarusijos pasienio
Pasienis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nė vienas migrantas į Lietuvą iš Baltarusijos nebandė patekti gruodžio 7, 10 ir 14 dienomis. Nuo migrantų krizės pradžios nulis šioje statistinėje kategorijoje prieš tai paskutinį kartą buvo birželio 25 d.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių trečiadienį nebuvo. Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 7967 (vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenys).

Anot VSAT, tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį taip pat nebuvo iš Baltarusijos į Lietuvą bendrą 679 km valstybių sieną bandžiusių neteisėtai kirsti užsieniečių. Pirmadienį VSAT pareigūnai neįleido 9 migrantų, sekmadienį – 3, šeštadienį – 8. Penktadienį irgi nebuvo nė vieno atvejo, kad pasieniečiams tektų apgręžti neteisėtus migrantus. Ketvirtadienį neįleisti 29 iš Baltarusijos neleistinose vietose ėję asmenys.

Anot VSAT atstovo Giedriaus Mišučio, Latvijos pasieniečiams trečiadienis vėl buvo nelengvas. Šios šalies siena su Baltarusija yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Per praėjusią parą, trečiadienį, Latvijos pasieniečiai neįleido 69 iš kaimyninės šalies bandžiusių patekti migrantų. Pirmadienį į Latviją iš Baltarusijos neteisėtai bandė patekti 56 tokie užsieniečiai, antradienį - 83.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas