Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 21

Neįgaliam Pekino oro uosto sprogdintojui teko amputuoti ranką, kinai jam reiškia užuojautą

Kinijos piliečiai sekmadienį reiškia paramą neįgaliam vyrui, kuris, tikriausiai protestuodamas prieš policijos brutalumą, sukėlė sprogimą Pekino tarptautiniame oro uoste ir susižeidė pats.
Pekino oro uoste savadarbę bombą susprogdinęs Ji Zhongxing.
Pekino oro uoste savadarbę bombą susprogdinęs Ji Zhongxing. / Youtube.com stopkadras

15min.lt šeštadienį jau rašė, kad neįgaliojo vežimėlyje sėdėjęs vyras šeštadienį detonavo savadarbį sprogstamąjį užtaisą prie atvykstančių keleivių terminalo išėjimo Pekino tarptautiniame oro uoste.

Tokiam poelgiui pastūmėjo ne vienus metus trunkanti kova už teisingumą po smarkaus sumušimo policijoje.

Ne smerkia, o užjaučia

Paramos žinutės internete pasirodė po pranešimų, kad 34 metų Ji Zhongxingą tokiam poelgiui pastūmėjo ne vienus metus trunkanti kova už teisingumą po smarkaus sumušimo policijoje.

Invalido vežimėlyje sėdintis Ji Zhongxingas šeštadienį vakare oro uoste perspėjo keleivius, o paskui susprogdino nedidelį užtaisą, tikriausiai bandydamas atkreipti dėmesį į savo atvejį nepakenkiant kitiems, pranešė „Beijing News“.

Į įvykio vietą atskubėjęs policininkas yra vienintelis kitas per sprogimą sužeistas žmogus, pranešė valstybinis radijas „China Radio International“.

„Jis perspėjo pro šalį ėjusius žmones ... Koks geras visuomenės narys galėtų šioje šalyje atsistoti ir pasakyti esąs doresnis už jį“, – į „Twitter“ panašiame kinų „Sina Weibo“ rašė Pekino technikos instituto profesorius Zhao Xiao.

„Perspėjęs kitus pasitraukti, jis yra geras žmogus ... Tikiuosi, kad pareigūnai supras, antraip išprovokuos užburtą ratą“, – rašė advokatas Yuan Yulai.

„Jis nebuvo toks išprotėjęs kaip policija, kuri jį pirmiausia sumušė“, – rašė kitas „Sina Weibo“ vartotojas.

Į įvykio vietą atskubėjęs policininkas yra vienintelis kitas per sprogimą sužeistas žmogus.

Ji Zhongxingas iš šalies rytuose esančios Šandongo provincijos atvyko į Donguano miestą šalies pietuose dirbti motociklininku. Donguane 2005 metais jį smarkiai sumušė policininkai ir dėl to jis liko neįgalus, sakome daugybėje pranešimų, kurių patikrinti neįmanoma.

Po nesėkmingos kovos už kompensaciją jis „prarado visą viltį dėl visuomenės“, pranešė Honkongo televizija „Phoenix“.

Iškart po sprogimo oro uoste Ji Zhongxingas buvo areštuotas ir nuvežtas į ligoninę, kur teko amputuoti jo kairę ranką, sakoma šios televizijos pranešime.

Pranešama, kad Ji Zhongxingas nusivylė Kinijos „peticijų“ sistema, pagal kurią piliečiai gali teikti skundus tiesiogiai vyriausybės departamentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito