Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 15

Kirkilo brolis Masiulio nevežios

Susisiekimo ministru praėjusią savaitę tapęs Liberalų sąjūdžio vedlys Eligijus Masiulis jau pirmą darbo dieną pareikalavo pakeisti valdiško limuzino vairuotoją. Mat paaiškėjo, kad prie šio automobilio vairo – vienas buvusio premjero Gedimino Kirkilo brolių Gintaras Kirkilas.
E.Masiulis teigia, jog PVM padidinimas būtų laikinas.
E.Masiulis nepanoro, kad jį vežiotų buvusio premjero brolis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pakalbėti mėgstantis vairuotojas su naujuoju Susisiekimo ministerijos vadovu vos spėjo persimesti keliais sakiniais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. Nuvežęs E.Masiulį iš ministerijos į Seimą ir atgal, jau kitą dieną Gintaras Kirkilas sužinojo, kad naujasis jo viršininkas norėtų kito vairuotojo.

„Šiek tiek nustebau iš buvusio ministro Algirdo Butkevičiaus išgirdęs, kad mane vežios buvusio premjero brolis", – dienraščiui prisipažino naujasis ministerijos vadovas.  Nors liberalas aiškino nepaisąs giminystės ryšių, vis dėlto bendrauti su socialdemokratų lyderio artimaisiais dėl visa ko atsisakė.  „Kiekvienas turi teisę dirbti ten, kur nori. Gintaras Kirkilas – kultūringas ir malonus žmogus, bet dėl politinio korektiškumo buvo geriau išsiskirti. Juk vairuotojo brolis – opozicijos lyderis. Natūralu, kad jo kritikos neišvengsiu nei aš, nei kiti ministrai", – savo sprendimą atsisakyti vairuotojo paslaugų aiškino E.Masiulis. 

Buvęs susisiekimo ministras A.Butkevičius neabejoja, kad jo įpėdinį išgąsdino artima Gintaro Kirkilo giminystė su socialdemokratų lyderiu: „Juk vairuotojai daug ką mato. Gal E.Masiulis bijojo, kad susitikęs su broliu vairuotojas gali imti šnekėti daugiau, nei ministras galbūt norėtų?"  A.Butkevičius tikino neturėjęs pagrindo abejoti savo buvusiu vairuotoju: „Jis neturėjo jokio intereso domėtis. Ir tikrai geras vairuotojas. Niekada jam neturėjau priekaištų. Gintaras – labai paklusnus, geros širdies žmogus, nors pakalbėti – mėgėjas.".

Pats Gintaras Kirkilas apie tarnybos vingius nebuvo linkęs atvirauti. „Esu paprastas ir mažai kam įdomus vairuotojas", – tepasakė opozicijos lyderio brolis.  Dėl to, kad nuo šiol vežios nebe ministrą, bet žemesnius ministerijos valdininkus, Gintaras Kirkilas taip pat nepuolė guostis įtakingus postus jau daugelį metų užimančiam vyresniajam broliui. Buvęs premjeras apie tai sužinojo iš žurnalistų.

Gintaras Kirkilas vežiojo ne tik A.Butkevičių, bet ir kitus socialdemokratų ministrus – Petrą Čėsną, Zigmantą Balčytį. Tačiau socialdemokratų vadovas tikino, kad brolis darbą ministerijoje gavęs be jo pagalbos.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito