Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 09 09

Kitų metų biudžete bus numatyta lėšų pabėgėliams

Finansų ministras teigia, kad svarstant kitų metų biudžetą, jame turės būti numatyta lėšų ir pabėgėlių priėmimui. Anot Rimanto Šadžiaus, nors šis klausimas nėra populiarus visuomenėje, jį spręsti yra šalies prestižo reikalas.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Manau, kad Lietuvoje neišvengiamai svarstant 2016 metų biudžetą, turės tai svarstyti“, – trečiadienį žurnalistams sakė R.Šadžius.

Anot jo, Europos Komisijos skiriamų 6 tūkst. eurų už pabėgėlį nepakaks, todėl reikės skirti papildomų lėšų.

„Kol kas bent jau Lietuvos atveju neatrodo, kad tų 6 tūkst. eurų užtektų. (...) Praktiškai visam pabėgėlio buvimui Lietuvoje visoms reikmėms“, – aiškino ministras.

Anot R.Šadžiaus, kol kas anksti kalbėti apie konkrečias sumas, o lėšos galėtų būti skiriamos tai kuruojančioms ministerijoms.

„Mes svarstysime, ar tai konkreti institucija, ar Socialinės apsaugos ir darbo, Vidaus reikalų ir Užsienio reikalų ministerija – gal joms tuos asignavimus pagal tikslinę paskirstį paskirstyti“, – teigė R.Šadžius.

Pasak jo, pagal atliktus skaičiavimus, Lietuva gali finansiškai susitvarkyti su anksčiau jai priskirta 325 pabėgėlių kvota. O ar pakaks lėšų naujai priskirtam pabėgėlių skaičiui, kol kas neaišku. R.Šadžius teigė, kad tai priklausys nuo to, kada jie atvyks. Tačiau bet kuriuo atveju bus siekiama, kad lėšų pakaktų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Šadžius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rimantas Šadžius

Finansų ministras teigė suprantąs, jog Lietuvoje pabėgėlių klausimas nėra populiarus, tačiau bendrą Europos Sąjungos problemą reikia spręsti, nes nuo to priklauso ir valstybės autoritetas.

„Aš visiškai sutinku su užsienio reikalų ministru, kad sunku laukti plojimų Lietuvos visuomenėje, kuri kitaip nusiteikusi pabėgėlių atžvilgiu negu Vokietijos visuomenė.

Tai yra objektyvus veiksnys. Bet mūsų solidarumo kitoms valstybėms Europoje išraiška konkreti yra ir mūsų tarptautinio autoriteto dalis. Turime suprasti, kad Lietuvos autoritetą mes turime saugoti, o, žinoma, tai tam tikrus pinigus kainuoja“, – sakė R.Šadžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas