Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 13

Klaipėdiečiai sieks bevizio režimo su Kaliningrado sritimi

Klaipėdos politikai ir verslininkai ketina vėl kreiptis į Vyriausybę ir prašyti inicijuoti bevizio režimo su Kaliningrado sritimi įvedimą.
Kaliningradas
Kaliningradas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Lenkija ir Kaliningrado sritis yra susitarusi dėl bevizio režimo 100 kilometrų atstumu. Kalbėta, kad Lietuvai reikia tokio režimo 50 kilometrų atstumu. Tačiau dabar reikia siekti tokių pačių sąlygų, kokias turi Lenkija. Tada į šią zoną pateks ir Klaipėda, ir Kaliningradas. Iš to neabejotiną naudą pajustų tiek mūsų turizmo sektorius, tiek ir visi ūkio segmentai“, – įsitikinęs Klaipėdos tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai, gegužę uostamiestyje organizuojantys tarptautinę Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų parodą, jau kreipėsi į Užsienio reikalų bei Vidaus reikalų ministerijas. „Praėjusią savaitę apie bevizį režimą kalbėjomės ir su generaliniu konsulu Kaliningrade Vaclavu Stankevičiumi. Tikimės, kad netrukus bus susitarta“, – teigė Viktoras Krolis, vadovaujantis Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmams.

Prieš kelerius metus Lietuvai Lenkija bei Rusija siūlė prisijungti prie bevizio režimo su Kaliningradu. Tačiau atsisakyta, motyvuojant, kad siūlymas neatitinka Šengeno reikalavimų.

Praėjusių metų gruodį Lenkija su Rusija sutarė dėl bevizio režimo Kaliningrado srities ir Lenkijos šiaurės dalies (Pajūrio ir Varmijos-Mozūrijos vaivadijų) gyventojams.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai