2018 12 12

Klaipėdiečius kviečia sužinoti: kaip atrodė tradicinės žiemos švenčių vaišės?

Artėjant didžiosioms metų šventėms daugeliui aktualu, kuo pavaišinsime susibūrusius artimuosius, svečius ir ką turėtume dėti ant stalo, kad jis būtų tradicinis. Gruodžio 19 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centras (Daržų g. 10) kviečia į Birutės Servienės paskaitą „Tradicinis švenčių stalas“.
Tradicinis vaišių stalas
Tradicinis vaišių stalas / Klaipėdos etnokultūros centro nuotr.

Birutė Servienė ‒ Rusnės Salos etnokultūros ir informacijos centro direktorė, Mažosios Lietuvos regioninės etninės kultūros globos tarybos narė, „Lietuvininkų“ bendrijos narė, Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė, Mažosios Lietuvos regiono kulinarinio paveldo žinovė.

Ji žada klaipėdiečiams atskleisti, kaip atrodė senųjų krašto gyventojų kasdieninis ir šventinis stalas, priminti šventinio stalo unikalių patiekalų gaminimo subtilybes. Susirinkusius vilios verdamos kafijos, žolelių arbatos, avižų kisieliaus, šventinių saldumynų kvapai, išgirstus ir primintus receptus kiekvienas dalyvis galės panaudoti besiruošdamas šventėms.

Įėjimas nemokamas.

Paskaita – projekto „Tradicija šeimai" renginys iš dalies remiamas Lietuvos kultūros tarybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos