Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 30 /14:06

Klaipėdiečius gąsdina šūviai poligone – informacija apie pratybas miesto nepasiekė

Klaipėdiečiai nuo trečiadienio vakaro piktinasi sklindančiais šūvių garsais. Nors vieni kitus ramina, kad tai tik pratybos, dauguma pasigedo pranešimų apie tai. Informacijos apie pratybas nebuvo gavusi ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Aiškėja, kad informuotos buvo tik gretimos – Klaipėdos rajono ir Neringos savivaldybės.
Savaeigės haubicos šūvis
Savaeigės haubicos šūvis / Lietuvos kariuomenės nuotr.

„Garsas buvo toks, kad langai sudrebėjo, atrodė namo perdangos išjudės“, – pasakojo pietinėje Klaipėdos dalyje gyvenantis Audrius.

Netrukus feisbuke jis perskaitė ir daugiau pasipiktinusių žmonių žinučių. Šie pyko buvę neįspėti apie pratybos, kartu klausė, ar nėra kur atokesnių vietų. Šūviai buvo girdėti ir apie 22 val.

„Paprastai į telefoną ateina informacija apie pakilusį vėją, raginimai skiepyti, kodėl dabar niekas nieko neinformavo“, – piktinosi vyras.
Šūvius girdėjo ir šiaurinėje miesto dalyje esančių Dragūnų gyventojai.

„Girdėjom puikiai ir net jautėm. Jausmas toks, kad nebe pratybos“, – pastebėjo Dragūnų kvartalo gyventoja Daiva.

Į policiją nesikreipė

Tuo tarpu Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Andromeda Grauslienė teigė, kad trečiadienio vakarą pareigūnai nesulaukė pranešimų iš žmonių apie triukšmą.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento vadovas Raimundas Grigaliūnas pasakojo, kad pats trečiadienio vakarą girdėjo kelis duslius garsus.

„Įsivaizduoju, kad gyvenantys arčiau veiksmo vietos galėjo ir išsigąsti. Tačiau mūsų centras jokių skundų nėra gavęs“, – teigė R.Grigaliūnas. Tačiau kartu jis pasigedo informacijos apie galimas pratybas, kad žmonėms nekiltų nerimas.

Skundų iš žmonių sulaukė Klaipėdos miesto savivaldybė. Kartu pažymima, kad niekas jos neįspėjo apie būsimus veiksmus.

Teigia, kad įspėjo

Lietuvos kariuomenė informuoja, kad rugsėjo 27 – spalio 1 dienomis vyksta Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės pratybos Kairių poligone, kurių metu šaudoma iš 155 mm haubicų į jūrinių taikinių rajoną.

Pratybose dalyvauja apie pusšimtis karių ir 15 ratinių transporto priemonių. Pratybų metu bus laikomasi gamtos apsaugos taisyklių, transporto priemonės judės tik keliais. Informuota, kad civilių kasdienė veikla nebus trikdoma.

Kaip informavo vyr. leitenantas Šarūnas Zakarka, treniruojamasi ir šviesiu, ir tamsiu paros metu, „tiek trumpai, kiek įmanoma norint pasiekti mokymų tikslus“.

Koviniai šaudymai atliekami rugsėjo 29 d. – spalio 1 d. Šaudymai vykdomi nuo 9 iki 21 val. Spalio 1 d. šaudymai pasibaigs 16 val..

„Klaipėdos ir Neringos savivaldybėms informavimo raštai buvo išsiųsti, gyventojai buvo informuoti per savivaldybes ir vietinę žiniasklaidą. Dėkojame už palaikymą ir supratingumą“, – teigė Š.Zakarka.

Tuo tarpu informacija apie pratybas Klaipėdos rajono savivaldybės svetainėje atsirado tik ketvirtadienį.

Aiškėja, kad vis dėl to informuotos buvo tik dvi savivaldybės – Klaipėdos rajono ir Neringos. Miesto savivaldybė tikina nebuvusi informuota apie tokias pratybas ir planus naudoti haubicas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas