Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 30 /16:47

Klaipėdoje darželio direktorė darbo vietoje rasta neblaivi: nušalinta nuo pareigų

Klaipėdos lopšelio-darželio „Inkarėlis“ direktorė Rima Savva pirmadienį darbo vietoje buvo neblaivi. Klaipėdos portalas „Atvira Klaipėda“ praneša, kad policijos pareigūnai, pirminiais duomenimis, nustatė jai vidutinį girtumo laipsnį (1,75 prom.).
Rima Savva
Rima Savva / Klaipėdos „Inkarėlio“ darželio nuotr.

R.Savva šiam darželiui vadovauja nuo 1993 metų. Ji aiškinosi, kad neketino dirbti, tik atėjo palikti dokumentus. Esą jautėsi blogai ir buvo užsirašiusi pas gydytoją.

65-erių R.Savva „Atvirai Klaipėdai“ teigė, kad alkoholis jos kraujyje galėjo dar būti po savaitgalį vykusios vestuvių šventės, kurioje ji dalyvavo.

Nušalinta nuo pareigų

Nustačius, kad Klaipėdos darželio „Inkarėlis“ vadovė darbo vietoje buvo neblaivi, ji buvo nušalinta nuo darbo, o savivaldybėje sudaryta komisija galimam darbo pareigų pažeidimui ištirti.

„Gavus signalą iš policijos apie galimai neblaivią įstaigos direktorę, savivaldybės atstovai nedelsiant nuvyko į lopšelį-darželį „Inkarėlis”. Darželio direktorė buvo nušalinta nuo darbo, o savivaldybėje mero potvarkiu sudaryta komisija galimam darbo pareigų pažeidimui ištirti“, – BNS sakė vicemerė Vaida Raugelė.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaida Raugelė
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Vaida Raugelė

Anot jos, iki šiol nebuvo fiksuota atvejų, kad švietimo įstaigų vadovai darbo vietoje būtų apsvaigę nuo alkoholio, dėl darželio „Inkarėlis“ vadovės taip pat skundų iki šiol nebuvo gauta.

Tai šokiruojantis atvejis, tokias situacijas vertinsime labai principingai, tai nebus toleruojama nė vienoje įstaigoje.

„Tai šokiruojantis atvejis, tokias situacijas vertinsime labai principingai, tai nebus toleruojama nė vienoje įstaigoje“, – teigė ji.

Anot savivaldybės, lopšelyje-darželyje „Inkarėlis“ ugdomi 173 vaikai. Pagal Darbo kodeksą pasirodymas neblaiviam darbo metu darbo vietoje gali būti laikomas šiurkščiu darbo pareigų pažeidimu, kurio pagrindu darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį be įspėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas