Sportas gyvai
2023 07 02

Klaipėdoje degė atliekų rūšiavimo aikštelė – tai jau antras gaisras per nepilnus metus

Šeštadienio vakarą Klaipėdos rajone netoli miesto esančiame Aukštkiemių kaime užsidegė įmonės „Virginijus ir Ko“ atliekų rūšiavimo aikštelė – liepsnojo bituminių atliekų krūva. Nors ugnis suvaldyta per kiek daugiau nei valandą, likvidavimo darbai baigti tik sekmadienį paryčiais. Panašus incidentas toje pačioje vietoje įvyko ir pernai rugpjūtį – tuomet sudegė keletas tonų plastiko.
Prie Klaipėdos – gaisras šiukšlių perdirbimo įmonėje
Prie Klaipėdos – gaisras šiukšlių perdirbimo įmonėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Gaisras Atliekos

Kaip 15min informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai pranešimas gautas šeštadienį, 18:40. Ugniagesiai į vietą atvyko po dešimties minučių.

„Atvira liepsna degė keturių metrų aukščio ir 1000 kv. m. plote sukrauta bituminių atliekų krūva“, – informavo PAGD atstovai.

Liepsnos buvo užgesintos apie 20:12, tačiau pilni likvidavimo darbai užtruko iki maždaug 5 valandos ryto. Atliekos buvo skaidomos pasitelkus įmonės ekskavatorius, perliejamos vandeniu ir pervežamos į kitą vietą.

Gaisro likvidavime pasikeisdami dalyvavo 20 žmonių – 18 ugniagesių ir 2 įmonės darbuotojai.

„Pavojaus aplinkiniams nebuvo. Ilgai užtruko [atliekų] pervežimas“, – teigė PAGD atstovas.

Tai – ne pirmas toks incidentas „Virginijus ir Ko” atliekų rūšiavimo aikštelėje. Toje pačioje aikštelėje gairas buvo kilęs ir 2022 m. rugpjūtį. Tuo metu sudegė apie 5 tonos plastiko atliekų – netinkamos perdirbti šienainio plėvelės.

Bendrovė „Virginijus ir Ko“ savo veiklą antrinių žaliavų tvarkymo srityje pradėjo 2001 metais.

Pagrindinė veikla – antrinių žaliavų ir gamybinių atliekų tvarkymas, t. y. surinkimas, paruošimas perdirbimui, perdirbimas arba perdavimas atliekų perdirbėjams, atliekų eksportas, netinkamų perdirbti atliekų utilizavimas.

Šiuo metu įmonė turi keturis padalinius: Klaipėdos, Telšių ir Šiaulių rajonuose (Kužiuose ir Kairiuose) ir veiklą vykdo 24 Lietuvos savivaldybių, skelbiama „Virginijus ir Ko“ tinklapyje. Per metus įmonė sutvarko daugiau kaip 20 tūkst. t įvairių atliekų.

Skelbiama įmonės tinklapyje. UAB „Virginijus ir Ko“ tapo viena didžiausių tinkamų perdirbti atliekų ir antrinių žaliavų tvarkymo bendrovių Vakarų Lietuvoje.

Kaip primena portalas „Atvira Klaipėda“, šis įmonės padalinys Klaipėdoje yra pažymėtas dar vienos skaudžios nelaimės ženklu.

2019-ųjų sausį čia esačiame gamybiniame ceche po kanaliniu šiukšlių presu žuvo jo viduje tuo metu buvę 50 ir 35-erių įmonės darbuotojai.

Teismas šį presą įjungusiam auto krautuvo vairuotojui buvo skyręs lygtinę 2 metų bei 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius