Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 26

Mitingas Klaipėdoje: Kedžio šalininkai kitaminčius varė lauk, o įpykęs klaipėdietis suplėšė plakatą

Klaipėdoje vykusiame mitinge, kaip ir Kaune bei Vilniuje, susirinko Venckų šeimos šalininkai. Pusantros valandos mitinge jie dalijosi mintimis apie mergaitės perdavimą mamai ir neteisybę, vyraujančią Lietuvoje. Tiesa, kitaminčių mitinge niekas nelaukė.
Mitingo Klaipėdoje akimirkos
Mitingo Klaipėdoje akimirkos / J.Andriejauskaitės/15min.ltr nuotr.

Apie 250 Atgimimo aikštėje susirinkusių žmonių būryje mirguliavo įvairūs plakatai. „Žiobienę lauk“, „Černiauską reikalaujame teisti“, „Konservatorius lauk“, „Neemigruok, o kovok. Nevergauk“.

Garbaus amžiaus klaipėdietis neslėpė pasipiktinimo išvydęs premjero Andriaus Kubiliaus nuotrauką.

„Kažkokia ruskė boba užsirašiusi, kad  „Kubilių lauk“, o nuotraukoje jo veidas iškreiptas. Suplėšiau plakatą. Įpykau. A.Kubilius išvedė Lietuvą iš krizės, žiūrėkit, ką pasaulis šneka, ima pavyzdžiu Lietuvą, ką ji čia daro? A.Kubilius ką padarė, nė vienas premjeras tiek nepadarė. Estijoj iždas liko, o  Lietuvos ankstesnė valdžia paliko tuščią biudžetą. Kai reikia skolintis, pensijas mokėt, Kubilius pasidarė blogas“, – neslėpė įtūžio klaipėdietis dar prieš prasidedant renginiui.

Renginį uostamiestyje vedęs klaipėdietis Šarūnas Navickis kvietė pasisakyti visus norinčius. Iš tribūnos aidėjo istorijos žmonių, ilgas dienas ir naktis praleidusių Garliavoje, stebėjusių mergaitės perdavimą.

„Mano septynmetis sūnus susidraugavo su mergaite, klausia, kaip ji šiandien gyvena, kada galės ją aplankyti. Sako, mama, jei būčiau tuomet kartu važiavęs, būčiau apsaugojęs ją, nebūtų jos niekas paėmęs, būčiau užrėmęs duris“, – iš tribūnos pasakojo Tatjana Borovec. Moteris teigė tikinti, kad mažoji mergaitė, perduota mamai, kada nors grįš pas senelius, žais jų kieme.

„Žmonės pasyvūs, galima turėti kokią nori nuomonę, bet ateik, spręsk problemas“, – sakė į renginį atvykusi moteris.

Į mitingą susirinkę klaipėdiečiai neslėpė apmaudo, jog į tokius renginius susirenka vos saujelė žmonių. „Žmonės pasyvūs, galima turėti kokią nori nuomonę, bet ateik, spręsk problemas“, – sakė į renginį atvykusi moteris.

Tačiau kai kurių mitingo dalyvių elgesys parodė, kad kitaminčiams čia ne vieta.

„Mergaitė turi augti su motina, neturite ką veikti, žmonės, kad čia stovite“, – sakė pro šalį dviračiu važiavusi klaipėdietė. Stabtelėjusi akimirkai ji susiginčijo su keliais žmonėmis ir netrukus sulaukė raginimo dingti. „Ir Jonaitienė motina“, – sulaukė palyginimo kitokią nuomonę turinti moteris.

„Aš irgi turiu nuomonę, kitokią, ir niekas neuždraus, mergaitei geriausia augti su savo mama, kas bebūtų“, – atšovė klaipėdietė.

Renginyje taip pat buvo renkami parašai prieš planuojamą statyti Visagino atominę elektrinę bei kreipimasis į Seimą dėl Garliavos įvykių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas