Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 27 /15:14

Klaipėdoje nustatyta 100 įtariamų omikron atmainos atvejų

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis LRT radijui pranešė, kad jo vadovaujamos ligoninės laboratorijoje užfiksuota 100 įtariamų koronaviruso atmainos omikron atvejų. Dabar šie mėginiai perduoti Nacionalinei visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijai.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas V.Janušonis sako, kad situacija ligonėje ir Klaipėdos regione kol kas stabili, tačiau prognozuojamas atvejų augimas.

„Mes turime šiuo metu 69 ir kažkokio augimo nėra. Ir regione taip pat. Yra užimta nepilnai du trečdaliai lovų. Reanimacijoje užimta pusė lovų. Tad rezervo dar turime. Tačiau turint omenyje tai, kas dedasi mūsų Europos Sąjungos šalyse, tai, be abejonės, kad laukia pakilimas. Ir gana greitas. Mano nuomone, turėtų pradėti augti apie sausio pabaigą, turint omenyje ir šventes, ir emigrantus, kurie grįžo“, – LRT radijui sakė V.Janušonis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vinsas Janušonis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vinsas Janušonis

Pirmadienį apie Šiauliuose nustatytą omikron atmainą savo paskyroje „Facebook“ pranešė ir Šiaulių meras Artūras Visockas.

„Mieste užfiksuota omikron. Šventės yra smagu, tačiau saugotis yra privalu. Ypač atsargiai turėtų elgtis GP turėtojai. Mat dažnas GP yra klaidinantis, o Jūsų skiepo apsauga jau yra minimali. Todėl Jums kyla didelis pavojus užsikrėsti“, – rašo meras, ragindamas žmones skubiai pasiskiepyti trečiąja doze.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras pastarąjį kartą apie Lietuvoje nustatytus atvejus skelbė dar gruodžio 21 d. Tuomet pranešta apie 14 naujų atvejų.

Iš tuomet patvirtintų devynių atvejų šeši buvo įvežtiniai (asmenys atvyko iš Danijos, Jungtinės Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystės, Čekijos, Maldyvų, Namibijos). Trys asmenys niekur nekeliavo, užsikrėtė šeimoje, vienas iš jų užsikrėtimo šaltinio įvardyti negalėjo. Šeši iš šių atvejų nustatyti Vilniaus apskrityje, du Klaipėdos apskrityje, vienas – Kaune.

Klaipėdos universitetinė ligoninė pirmadienį pranešė, kad ligoninės molekulinės diagnostikos laboratorijoje per praėjusią savaitę laboratorijoje atlikti 5 022 tyrimai, nustatyti 962 nauji infekuoti COVID-19 virusu asmenys.

Per praėjusią savaitę, gerokai pagerėjus sveikatos būklei arba pasveikus, išvyko 39 pacientai.

Šiuo metu ligoninėje iš viso gydomi 67 sergantys COVID-19 pacientai, iš jų 16 paskiepytų COVID-19 vakcina. 55 pacientai gydomi infekciniame COVID skyriuje, iš jų 31 skiriama deguonies terapija. Visų pacientų sveikatos būklės patenkinamos. 12 pacientų gydomi reanimacijos skyriuje, visiems taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.
Vienam pacientui, sergančiam COVID-19 liga, taikoma hemodializė.

Praėjusią savaitę profilaktiškai ištirta 611 ligoninės darbuotojų dėl COVID-19, nustatyti 4 teigiami atvejai. 1 gydytojas ir 2 slaugytojos dėl COVID-19 infekuotumo laikinai nedirba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas