Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 25

Klaipėdoje pašėlusiu greičiu nuo policijos bėgusio vaiko vairuoto autobusiuko savininkas: „Ir šokas, ir džiugesys“

„Šokas. Ir kartu džiugesys, kad viskas pasibaigė tikrai sėkmingai“, – kalbėjo Plungėje registruotos bendrovės „Elti“ vadovas Jonas Pupinikas. Šios įmonės darbininko 13 metų sūnus antradienio naktį mikroautobusiuku vėžino savo draugus ir demonstravo vairavimo sugebėjimus sprukdamas nuo policijos Klaipėdos gatvėmis. Gaudynės baigėsi avarija. Bendrovės direktorius teigė, kad transporto priemonę po naktinio nuotykio teks nurašyti.

15min antradienį aprašė po Klaipėdą važinėjusio trylikamečio nuotykius.

Jis pareigūnų dėmesį atkreipė visiškai atsitiktinai. Tuo metu patruliai važinėjo po miestą ir Taikos prospekte pamatė įtartinai manevruojantį mikroautobusą „VW LT“.

Bandyta stabdyti vairuotoją, tačiau šis nepaisė nurodymų ir tik padidino greitį. Autobusiukas ėmė lėkti miesto gatvėmis, vietomis ir prieš eismą.

Videokadras/Vaikas Klaipėdoje nuo policijos bėgo kaip kelių erelis: mikroautobusu bandė taranuoti pareigūnų automobilius
Videokadras/Vaikas Klaipėdoje nuo policijos bėgo kaip kelių erelis: mikroautobusu bandė taranuoti pareigūnų automobilius

Persekiojamas mikroautobusas išvažiavo iš miesto Liepojos plentu Palangos link. Ties Kalotės kaimo viaduku priešinga eismo juosta lėkęs mikroautobusas tapo nevaldomu, rėžėsi į atitvarus, nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė.

Kokiu greičiu lėkė paauglys – nefiksuota.

Paaiškėjo, kad mikroautobusą vairavo trylikametis, į Lietuvą su šeima atvykęs iš Ukrainos. Vaikas, suteikus jam medicininę pagalbą, perduotas motinai. Nenukentėjo ir kiti kartu važiavę nepilnamečiai.
Kaip paskelbta dar antradienį, autobusiuką vairavęs trylikametis incidento metu buvo blaivus.

Jo šeima vaiko teisų gynėjams buvo žinoma – yra tekę bendrauti.

Tėvas pranešė pats ir apgailestavo

Elektros instaliacijos darbais užsiimančios įmonės „Elti“ vadovas J.Pupinikas pasakojo, kad antradienio rytą mažamečio tėvas pasiskambino darbų vadovui ir pasisakė apie sūnaus naktinius „nuotykius“.

„Pasisakė pats, apgailestavo. Gerai, kad viskas taip baigėsi, kad nenukentėjo, gyvi liko. Gerai, kad autobusiuke nebuvo svarbių įrankių, tik keli likučiai“, – kalbėjo bendrovės direktorius.

Vaikas Klaipėdoje nuo policijos bėgo kaip kelių erelis: mikroautobusu bandė taranuoti pareigūnų automobilius
Vaikas Klaipėdoje nuo policijos bėgo kaip kelių erelis: mikroautobusu bandė taranuoti pareigūnų automobilius

Anot jo, 2004-aisiais pagamintą autobusiuką veikiausiai teks nurašyti. Ir skambinę policijos pareigūnai aiškino, kad vargiai, ar jis bus tinkamas eismui. „Transporto priemonės dar neatgavome. Pats jo neapžiūrėjau, tik nuotraukose. Langai išbyrėję. Tikriausiai remontas kainuotų daugiau nei jo vertė“, – svarstė J.Pupinikas.

Po šio incidento dar bus ir pokalbis su kolektyvu, kad tokie atvejai nesikartotų.

Jaunojo „kelių erelio“ tėvą bendrovės direktorius apibūdino kaip gerą ir pareigingą darbuotoją. Įdarbino jį per Migracijos departamentą, kai šis su šeima atvyko iš Ukrainos į Lietuvą. Iki šiolei jokių priekaištų jam neturėjo.

„Žmogiškąja prasme aš jį suprantu, kaip tėvą. O mes galimai suvakarėjom, kad tokie įvykiai ima šokiruoti. Pasiimti raktą svetimo autobusiuko, važinėti vaikui naktį...“, – svarstė verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas