Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 14

Klaipėdoje pasitikti iš ES karinės operacijos Viduržemio jūroje grįžę kariai

Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje sutikti ir medaliais „Už tarptautines operacijas“ apdovanoti Laivų apžiūros grupės kariai, grįžę iš tarptautinės operacijos „Irini“ Viduržemio jūroje, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Ceremonija
Ceremonija / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Lietuvos kariuomenės 5-oji Laivų apžiūros grupė, suformuota iš Karinių jūrų pajėgų, Dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos, Karo policijos ir Specialiųjų operacijų pajėgų karių, nuo š. m. balandžio mėn. iki liepos pradžios su Vokietijos karinio laivyno aprūpinimo laivu „Bonn“ dalyvavo operacijoje „Irini“.

Per operacijos laikotarpį buvo stebima virš 100 laivų su tikslu atlikti laivo apžiūrą ir surinkti informaciją apie vykdomą įtartiną veiklą. Iki birželio pabaigos LAG 5 patikrino keliolika laivų, vykdė bendras treniruotes su Ispanijos, Graikijos, Italijos ir Rumunijos laivų apžiūros grupėmis.

Karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kpt. Giedrius Premeneckas akcentavo Lietuvos, kaip NATO narės, tarptautinius įsipareigojimus visam blokui: „Mes turime remti kitus pajėgumus šiaurėje ir pietuose, rytuose ir vakaruose. Taip pat tolygiai išdėstyti savo pajėgas: tik tuomet pasieksime tarpusavio solidarumą ir operacinį bendrumą. Labai džiaugiuosi, kad jūs, grįžę iš šios operacijos, įgijote naujos patirties, kuri yra būtina vykdant mūsų uosto ir priekrantės gynybą bei tobulinant laivų apžiūras.“

Laivų apžiūros grupės vadas vyr. ltn. Gediminas Prūsevičius atkreipė dėmesį, kad „dalyvavimas buvo naudingas ir prasmingas, ypač atsižvelgiant į dabartinę situaciją.“

Per visą misijos laikotarpį buvo aplankyti penki Europos šalių uostai ir nuplaukta apie 15000 jūrmylių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas