Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 04

Klaipėdoje prastėjant COVID-19 situacijai pacientus priims jau ne viena ligoninė

Klaipėdoje per savaitę gerokai pagausėjus sergančiųjų COVID-19 skaičiui, priimti pacientus rengiasi ne tik Klaipėdos universitetinė ligoninė, bet ir kitos apskrities ligoninės.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos universitetinė ligoninė (KUL), šiuo metu ligoninėje iš viso gydomi 87 COVID-19 sergantys pacientai. 14 pacientų gydomi Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

Pacientų sparčiai daugėja

Dauguma COVID-19 pacientų – nepasiskiepiję asmenys, sergantys delta atmaina. 10 pacientų buvo pasiskiepiję, keturi iš jų – garbaus amžiaus.

„COVID-19 pacientų skaičius auga. Paskutinę liepos savaitę pacientų buvo 50, o šiandien – 87. Praėjusią parą į ligoninę buvo paguldyti 16 koronavirusu sergančių asmenų“, – informavo ligoninės atstovė Aistė Noreikaitė.

Šiuo metu COVID-19 pacientams Klaipėdos universitetinėje ligoninėje skirta 90 lovų. Jų skaičius ligoninėje koreguojamas pagal poreikį.

Kol kas visi sergantys koronavirusu buvo vežami į KUL, tačiau nuo ketvirtadienio pacientus priims ir atraminė, t. y. Respublikinė Klaipėdos ligoninė.

Bendraujama ir bendradarbiaujama, kaip sako KUL atstovai, ir su kitomis regiono ligoninėmis. Didėjant sergančių koronavirusu pacientų skaičiui, juos priimti ruošiasi ir kitos vadinamosios atraminės ligoninės. Pirmiausia – Šilutėje ir Tauragėje.

Klaipėdoje sergamumo koronavirusu situacija yra blogiausia palyginti su kitais šalies didmiesčiais. Čia 100 tūkst. gyventojų rodiklis perkopė 350, tuo metu Vilniuje ir Kaune siekia apie 200.

Situacija prastėja ir sostinėje

Vis dėlto blogų žinių esama ir kituose miestuose.

Štai sostinėje prastėjant koronaviruso situacijai nuo ketvirtadienio Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje (Antakalnio g. 124) COVID-19 lovų skaičius didinamas iki 60.

Didžioji dalis – net 90 proc. – skyriaus pacientų nepasiskiepiję.

Kaip teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime, pagerinti ligoninių situaciją galėtų spartesnis gyventojų skiepijimasis, todėl į punktus Vilniuje šiomis dienomis bus pristatyta 12 tūkst. „Jannsen“ (gamintojo „Johnson & Johnson“) vakcinų, kurios užtenka vienos dozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas