Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 21

Klaipėdoje stipriai sužaloto kūdikio būklė – kritinė: ištiktas komos

„Būklė vis dar kritinė“, – lakoniškai nė pusmečio neturinčio kūdikio sveikatą pakomentavo Kauno klinikų atstovai. Sekmadienį stipriai sužalotas kūdikis iš Klaipėdos vaikų ligoninės išgabentas į Kauną. Kūdikį šeštadienį pro langą išmetė tėvas.
Naujagimis
Kūdikis. Asociatyvinė nuotrauka. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas, profesorius Rimantas Kėvalas portalui lrytas.lt tikino, kad mažylio būklė kritinė.

Anot jo, šiuo metu dėl vaikelio būklės operacijos atlikti nėra galimybės – gyvybinės funkcijos palaikomos medicinine aparatūra ir vaistais.

Šeštadienio rytą daugybinius sužalojimus patyręs kūdikis medikų atgabentas iš Laukininkų gatvės. Pirminiais duomenimis, kūdikį pro langą pirmame aukšte išmetė jo tėvas, 25-erių vyras.

Vos 5 mėnesių kūdikis pirma nuvežtas į Klaipėdos vaikų ligoninę, kur buvo reanimuojamas.

Uostamiesčio medikai aktyviai konsultavosi su kolegomis iš Kauno.

Sekmadienį kūdikis pervežtas į Kauno klinikas.

„Vaikas atvežtas truputį po pietų ypatingai sunkios būklės, patyręs daugybinį galvos sužalojimą ir kūno, vidaus organų sužalojimus. Būklė artėjo prie kritiškos. Tačiau pavyko stabilizuoti“, – pirmadienį Klaipėdoje kalbėjo laikinai reanimacijos skyriui vadovaujantis Linas Mikelis.

Anot jo, panašu, kad kūdikis sužalojimus patyrė ne tik krisdamas. Jis galėjo būti sumuštas. Visa tai ištirs ekspertai.

Pirmadienį kūdikio tėvui skirtas suėmimas keturiolikai dienų. Šiuo metu jis gydomas psichiatrijos ligoninėje. Kai išeis iš ligoninės ir pats galės dalyvauti teismo posėdyje – bus vėl sprendžiama dėl kardomosios priemonės.

25-erių vyro biografijoje – du teistumai. Pirmą kartą jis buvo nuteistas, kai vos keturiolikos kartu su draugu mirtinai uždaužė benamį. Antrą kartą prasikalto, kai tik išėjo iš įkalinimo įstaigos. Tada į teisėsaugos akiratį pateko dėl svetimo turto sugadinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas