Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Klaipėdoje trumpam užges kalėdinės šviesos

Trečiadienio vakarą Klaipėda prisijungs prie daugumos Lietuvos miestų skelbiančių „Tylos ir solidarumo valandą“, kuria siekiama pagerbti tiesiogines ir netiesiogines COVID-19 aukas. Nors kol kas nėra aišku ar šventinės šviesos Klaipėdoje užges ir Naujųjų metų naktį, tačiau Teatro aikštėje fejerverkai bus draudžiami. Apie planus išjungti kalėdines puošmenas švenčių išvakarėse pranešė ir Neringos savivaldybė.
Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė.
Klaipėdos Kalėdų eglė / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Jau trečiadienį, gruodžio 23-ąją, nuo 19 iki 20 valandos, Klaipėdos mieste užges šventiniai papuošimai ir pagrindinė miesto eglutė. Taip Klaipėda išreiškia palaikymą visiems tiesiogiai ir netiesiogiai nukentėjusiems nuo COVID-19 ir jungiasi į solidarumo akciją su daugeliu Lietuvos miestų. Nurodytu metu Klaipėdoje UAB „Gatvių apšvietimas“ atjungs papuošimus – Teatro aikštės medžių girliandas ir Dramos teatro pastoges, Karlskronos aikštės medžius. Teatro aikštėje užges ir pagrindinis šventinio laikotarpio simbolis – Kalėdų eglutė.

„Tylos ir solidarumo valanda“ – Lietuvos savivaldybių asociacijos valdybos sprendimas. Šia akcija Kūčių išvakarėse Lietuvos gyventojai raginami sustoti ir išreikšti solidarumą su tais, kam COVID-19 pandemija tapo netekčių ar sunkių išbandymu laikotarpiu.

Zona be pirotechnikos

Ar centrinė Klaipėdos eglė ir kalėdinės dekoracijos užges Naujųjų metų naktį – kol kas nėra aišku.

Tiesa, kaip jau įprasta, nuo gruodžio 23 d. iki 2021 m. sausio 6 d. Teatro aikštėje bus draudžiama naudoti pirotechnikos priemones – aikštė skelbiama „Zona be pirotechnikos“. Apie nutarimą informuos aikštėje pastatyti informaciniai ženklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai