Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 23

Klaipėdos meras tikisi, kad apkaltos procesą V.Titovui pavyks pradėti šią savaitę

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas tikisi, kad apkaltos procesą tarybos nariui Viačeslavui Titovui dėl jo pasisakymų apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą pavyks pradėti dar šią savaitę.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jis vylėsi, kad dar pirmadienio vakarą arba antradienio rytą bus surinkęs trečdalio savivaldybės tarybos narių parašus apkaltos procesui inicijuoti.

Sprendimą dėl apkaltos komisijos sudarymo taryba turėtų priimti per posėdį ketvirtadienį, tvirtino meras.

„Neabejoju, kad jie (parašai – BNS) bus surinkti ne taip sudėtingai, galbūt šiandien vakare arba vėliausiai rytoj ryte“, – žurnalistams Klaipėdoje sakė V.Grubliauskas.

„Rytoj ryte aš dar kviečiu visų taryboje esančių frakcijų atstovus pasitarimui dėl tolesnės eigos garsiai skambančios apkaltos kontekste ir ketvirtadienį taryboje turbūt būtų galima, visų pirma, priimti mano teikimą su parašais ir tada sudaryti komisiją iš visų frakcijų atstovų“, – pridūrė jis.

Komisijai pateikus išvadą, taryba turėtų spręsti dėl kreipimosi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą su prašymu pateikti išvadą dėl tarybos nario priesaikos sulaužymo.

Jeigu šis teismas pateikia išvadą, kad savivaldybės tarybos narys sulaužė priesaiką, savivaldybės tarybai dviejų trečdalių visų tarybos narių balsų dauguma priėmus sprendimą, jis neteka savo įgaliojimų.

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Atvirą laišką prezidentei pasirašė ir tarybos narys Viačeslavas Titovas.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Atvirą laišką prezidentei pasirašė ir tarybos narys Viačeslavas Titovas.

Lietuvos rusų sąjungos narys V.Titovas apie partizanų vadą A.Ramanauską-Vanagą pasisakė praėjusią savaitę viename savivaldybės komitetų diskutuojant, ar įamžinti partizanų vado atminimą pakabinant atminimo lentą ant Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakulteto pastato.

„Ar jūs iš tikrųjų galvojate, kad verta įamžinti žmogų, kurio iniciatyva buvo nužudyta apie 8 tūkst. taikių piliečių ir vaikų? Aš manau, kad tokių žmonių atminimui ne vieta Klaipėdoje“, – pareiškė V.Titovas.

Jis taip pat tvirtino, kad pats A.Ramanauskas-Vanagas asmeniškai skelbdavo mirties nuosprendžius.

V.Grubliauskas paragino V.Titovą atsiprašyti dėl partizanų vado atminimo įžeidimo.

„Atvejis yra neeilinis, dėmesys jam bus neeilinis, gynybai turbūt bus naudojamos visos priemonės ir ieškoma bet kokių kabliukų, bet drąsiai sakau, kad iš tiesų tai atvejis, kuris peržengia elementaraus žmogiškumo ribas, elementaraus padorumo ribas, veiksmas, kuris natūraliai turi gerokai didesnių tikslų nei tik emocijos išreiškimas. Tai yra sąmoninga provokacija, sąmoningas kiršinimas“, – kalbėjo meras.

V.Titovas teigia, kad gali pagrįsti savo teiginius internete rastais dokumentais ir liudininkų parodymais.

Teisėsauga pirmadienį pranešė pradėjusi tyrimą dėl galimo A.Ramanausko-Vanago atminimo paniekinimo.

Po Antrojo pasaulinio karo A.Ramanauskas-Vanagas vadovavo Dzūkijos partizanams, o 1949 metais su kitais partizanų vadais pasirašė Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio deklaraciją.

Ginkluota kova dėl Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo vyko nuo 1944 iki 1953 metų. A.Ramanauskas-Vanagas buvo suimtas 1956 metais, sovietų žiauriai kankintas, o kitais metais jam įvykdyta mirties bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito