Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 20 /19:04

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas ir toliau ignoruoja debatus: nepasirodė LRT

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko vis nepavyksta prisikviesti į rinkimų debatus. Iki šiol jo nepavyko prisikviesti nė į vienus debatus, neatvyko jis ir į diskusiją, surengtą LRT televizijos.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Tris kadencijas Klaipėdai vadovavęs V.Grubliauskas šiuose rinkimuose dalyvauja su socialdemokratais. Tačiau iki šiol jo politinė kampanija gana pasyvi: mieste vos vienas kitas plakatas, debatai ignoruojami.
Pirmadienį LRT transliavo kandidatų į Klaipėdos miesto merus debatus. Tai buvo antroji kandidatų grupė, atrinkta burtų keliu.

V.Grubliauskas pirmadienį dalyvavo Klaipėdos vaikų poliklinikos atidaryme. Šventė vyko 13 val.

„Ne jis negali dalyvauti, o jo štabas nusprendė, tam, kad nebūtų užduoti nepatogūs klausimus“, – replikavo kandidatas į merus Naglis Puteikis.

Debatuose nacionalinėje televizijoje pasirodė Laisvės partijos atstovė Birutė Andruškaitė, Liberalų sąjūdžio atstovas Saulius Budinas, Tautos ir teisingumo sąjungos atstovas N.Puteikis ir partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis.

Debatų dalyviai pasisakė apie Klaipėdos senamiestį ir turizmą. R.Žemaitaitis siūlė atiduoti viešąsias erdves verslui ir renginiams, tuo metu B.Andruškaitė siūlė Klaipėdai suteikti kurorto statusą, atverti švyturį.

„Mes savo mieste neturime pėsčiųjų gatvės, kas yra nenormalu tokiam miestui“, – kalbėjo S.Budinas. Tokį statusą jis siūlė suteikti Tiltų gatvei. Apgailestavo, kad nespėta užbaigti pilies bokšto, nepritraukiami nauji skrydžiai. N.Puteikis pirštu bedė į apleistus statinius senamiestyje.

Dabartinis miesto meras, anot N.Puteikio, gana aplaidžiai žiūri ir į istoriją, vis dar nesuorganizuotas sukilimo vado Jono Polovinskio-Budrio palaikų atgabenimas iš JAV.

Kandidatai kritikavo dabartinės valdžios negebėjimas valdyti projektų. Pavyzdys – vis nebaigiama mokykla Senvagės gatvėje. Projektas keistas 32 kartus, mokykla gerokai pabrango.

S.Budino teigimu, šioji mokykla neišspręs problemos: šiaurinė mokykla sparčiai plečiasi. Todėl esą reikia galvoti apie dar vieną mokyklą, naują darželį. R.Žemaitaitis pasiūlė įtraukti privatų verslą. „Ar mums maža užstrigusių projektų?“ – retoriškai klausė.

Netrūko kandžių pastabų

Pirmoje debatų dalyje, transliuotoje praėjusią savaitę, susitiko Darbo partijos atstovas Giedrius Bindza, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovas Artūras Bogdanovas, Žaliųjų partijos atstovas Arvydas Ektis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Ligita Girskienė, politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus, konservatorių atstovas Audrius Petrošius.

Debatų metu keltas klausimas dėl eilių ligoninėse, uosto ir miesto bendradarbiavimo. Šia tema pasisakęs A.Vaitkus pažymėjo, kad problemos dėl Klaipėdos uosto ir miesto santykio „atsirasdavo likus pusei metų iki rinkimų“. Rinkimams pasibaigus, pasibaigdavo ir problemos. „Tai dirbtinė problema. Žmonės, kurie dirbo tiek miesto valdžioje, tiek uoste, visada nuosekliai bendradarbiavo“, – teigė jis. A.Vaitkus pabrėžė, kad ne visas uosto skirtas lėšas miestas gebėdavo įsisavinti.

Tuo metu L.Girskienė pasiūlė A.Vaitkui „išlipti iš limuzino ne tik prieš rinkimus“ ir pereiti miestą.

Paklaustas apie rusakalbių mokyklas, A.Ektis teigė, kad problema yra dirbtinė. Anot jo, netrukus reikės anglakalbės mokyklos.

L.Girskienė ir A.Vaitkus „susikibo“ ir dėl „Neptūno“ krepšinio klubo finansavimo.

A.Ektis, kalbėdamas apie apmirusį senamiestį, Atgimimo aikštę pavadino Lenino vardu. Esą ši aikštė taip ir neatgimė. Jis pasiūlė pasižiūrėti į Drevernos miestelį, kuris tapęs turistų traukos erdve.
A.Petrošius užsiminė apie eismo Tiltų gatve uždarymą ir siūlė skirti ją kavinėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas