Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 29

Klaipėdos merui V.Grubliauskui – priekaištai dėl atostogų Egipte, jis tikina turįs tokią teisę

Ketvirtadienį vykusio Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu nuskambėjo priekaištai uostamiesčio merui Vytautui Grubliauskui dėl išvykos į Egiptą. Oponentų teigimu, atsižvelgiant į Klaipėdos pasiruošimą vakcinavimui, kyla visokių minčių.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Mato Baranausko nuotr.

Svarstant klausimą dėl automobilių statymo rinkliavos Klaipėdoje didinimo nuskambėjo tarybos narės Alinos Velykienės pastaba posėdį vedusiam merui Vytautui Grubliauskui dėl jo atostogų Egipte.

Meras į pastabą nesureagavo ir toliau vedė posėdį.

„Ar dar nors vienas meras buvo išvykęs?“

A.Velykienė 15min teigė turinti žinių, kad meras balandį per moksleivių atostogas buvo išvykęs į Egiptą. Politikė priminė, kad tuo metu buvo ribojami patekimai į kitas savivaldybes ir žmonės per Velykas negalėjo pamatyti artimųjų.

„Klausimas: ar dar nors vienas meras buvo išvykęs?“ – retoriškai klausė politikė. Anot jos, atostogauti meras nusipelnęs ir tam turi teisę, tačiau atsižvelgiant į jam deleguotą socialinę atsakomybę – kyla visokių minčių.

Klausimas: ar dar nors vienas meras buvo išvykęs?

„Na, o kaip jums atrodo?“ – vis klausė politikė. Ji kritikavo ir Klaipėdos pasirengimą gyventojų vakcinavimui, ypač padriką komunikaciją.

„Buvo seniai planuota“

Pats Klaipėdos meras V.Grubliauskas 15min pabrėžė turįs teisę į atostogas ir „bent galimybę į privatų gyvenimą“. Tačiau nepaneigė buvęs išvykęs.

„Tai buvo seniai planuota išvyka. Truko 4–5 dienas. Tačiau noriu pabrėžti, kad visą pulsą jaučiau“, – aiškino Klaipėdos meras.

Kian Chow/Unsplash nuotr./Egiptas
Kian Chow/Unsplash nuotr./Egiptas

Kiek anksčiau taryboje esančios politikės Sveikatos ir socialinių reikalų komitete kėlė klausimą, ar Klaipėdos meras jau gavęs skiepą. V.Grubliauskas aktyviai ragino tai daryti miestiečius, tačiau apie save viešai neskelbė.

„Taip, aš pasiskiepijęs. Bet aš tai dariau be reklamos, be kamerų. Kitas dalykas, man tie vaizdai, kai skiepijami žmonės, kai operatoriai pritraukia adatą, sukelia priešingą reakciją. Ne kažkokią euforiją, kaip kitiems. Gavęs skambutį iš savo šeimos gydytojo, kad jau yra galimybė man skiepytis – nuvykau ir tai padariau“, – kalbėjo meras.

Anot jo, šalutinių reakcijų į skiepą jis nejuto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas