Gavus informaciją iš Klaipėdos visuomenės sveikatos centro apie ūmiomis žarnyno užkrečiamomis ligomis susirgusius 5 moksleivius ir 3 suaugusius, nedelsiant buvo pradėtas tyrimas. Penki susirgę vaikai paguldyti į ligoninę, jiems diagnozuotas ūmus virusinis gastroenteritas. Apklausus susirgusiuosius, paaiškėjo, kad visi jie maitinosi minėtos mokyklos valgykloje.
Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, patikrinę valgyklą, nustatė, kad netinkamai buvo laikomi maisto produktai, nepakako šaldymo įrangos gatavai produkcijai, inventorius buvo nepaženklintas, laikomas ne pagal reikalavimus, tuo sudarant galimybę atsirasti kryžminei taršai, patiekalų gamybai buvo naudojami susidėvėję aliuminio puodai.
Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė griežtą sprendimą – laikinai sustabdyti šios viešojo maitinimo įmonės veiklą, kol bus baigtas šio protrūkio priežasčių tyrimas. Inspektoriai atrinko žaliavų, patiekalų, gamybos aplinkos plovinių mėginius mikrobiologiniams tyrimams.