Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 15

Klaipėdos nudistų paplūdimyje suniokotas naujas takas: įtaria pačius nuogalius

Po nakties į darbą atskubėję Klaipėdos paplūdimius prižiūrintys darbuotojai prie nudistų paplūdimio buvo nemaloniai nustebinti: vos balandį įrengtas medinis takas suniokotas, skydai išrauti ir išmėtyti. Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ atstovai sako tokių staigmenų randantys pakankamai dažnai. Šįkart jų įtarimai krypsta į pačius šio paplūdimio lankytojus.
Suniokota paplūdimio infrastruktūra
Suniokota paplūdimio infrastruktūra / „Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr.

Naujai nutiestas medinis takas į Klaipėdos nudistų paplūdimį kažkas stipriai nepatiko. Po nakties skydai, iš kurių ir buvo susuktas takas, mėtėsi išlaužti.

Įtaria nudistus

Kaip 15min sakė BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ Melnragės-Girulių tvarkymo skyriaus vedėjas Marius Maliorius, paplūdimių infrastruktūra gadinama nuolat.

„Bet po šios nakties – sunku pasakyti, ar vakar vakare, ar šįryt padaryta, bet įtariu, kad vakar vakare. Šiais metais nutiestas naujas pėsčiųjų takas iki pat nudistų paplūdimio ir dalis to tako suniokota. Išlaužti skydai – buvo sutvirtinti medvaržčiais, tai ir išplėšė kažkas.

Turim įtarimų, kad čia gali būti iš pačių nudistų kažkas pasidarbavęs. Nes paprasti poilsiautojai ten rečiau užsuka, linkę mes abejoti, kad tai galėjo būti jie. Čia, manau, bus iš nudistų kažkas pasidarbavę, nes iš jų esame sulaukę nepasitenkinimo, kad tas takas buvo nutiestas, kad dabar jie gulėti ten negali. Linkstame link to, kad bus kažkas iš nuogalių ir pasidarbavęs“, – įtarimais dalijosi M.Maliorius.

Jis pasakojo, kad anksčiau sulaukdavo klausimų, kodėl kitur takai yra, o čia – ne. Bet nutiesus vis girdi nepasitenkinimo, esą praeiviai trukdo nudistams degintis ar šiaip būti paplūdimyje.

Turim įtarimų, kad čia gali būti iš pačių nudistų kažkas pasidarbavęs.

„Yra viena pusė, kuri nori tų takų, bet kitai pusei nei ir saulė šviečianti yra blogai, – šyptelėjo Marius. – Tas takas nutiestas per kopas, pažintinis, kad žmonės galėtų eiti. Taip, degindavosi nudistai tose kopose, tai buvo ir tokių principingų, kurie ant paties medinio tako atsiguldavo. Mačiau feisbuke įrašus, kad čia ir gulės, neleis niekam jiems trukdyti.

Tai va taip ir radome išplėštą... Per daug akivaizdžiai, tai ir įtariame. Ir tie skundai nuolat, iš moterų pliažo tiek skundų nesulaukiame, kiek to nepasitenkinimo yra iš nudistų.“

Nuotraukų, kaip nudistai guli prie pat naujojo tako, galima rasti Girulių nudistų paplūdimio paskyroje feisbuke.

Reikėjo jėgos

Anot „Klaipėdos paplūdimių“ atstovo, čia reikėjo vyriškos jėgos, galbūt ir kelių žmonių, kadangi tie skydai pakankamai dideli ir nėra lengvi. „Vis dėlto nepagautas – ne vagis, bet įtarimų turime“, – sakė.

Vandalizmo paplūdimiuose fiksuojama nuolat. Labiausiai kenčia viešieji tualetai, kuriuose apipaišomos sienos, išplėšiami tualetinio popieriaus, muilo dozatoriai. Apgadinamos ir persirengimo budelės.

„Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Suniokota paplūdimio infrastruktūra
„Klaipėdos paplūdimiai“ nuotr./Suniokota paplūdimio infrastruktūra

„Apgadinimų randame kiekvieną dieną. Kiekvienas rytas mums būna kupinas iššūkių ir nežinios, ko dar bus poilsiautojai pridarę. Atsiranda tokių, kurie dušinėse kabinas aplaužo.

Yra žmonių, kurie tvarko, daro, poilsiautojams patinka, naudojasi. Bet atsiranda ir dalis tokių, kurie laužo, gadina“, – apgailestavo M.Maliorius.

Apgadinimų randame kiekvieną dieną. Kiekvienas rytas mums būna kupinas iššūkių ir nežinios, ko dar bus poilsiautojai pridarę.

Anksčiau apie tokius nusiaubimus būdavo kiekvieną kartą pranešama policijai. Dabar, kaip sako M.Maliorius, jau kreipiamasi tik išskirtiniais atvejais, kai nuostoliai itin dideli, kadangi filmavimo kamerų nėra, tad ir pareigūnams atrasti tai padarius žmones sudėtinga, todėl gelbėtojai ir paplūdimių prižiūrėtojai tiesiog tyliai viską sutvarko vėl.

Kaip sako Marius, taip ir šįkart – „auksinių rankų brigada“ taką vėl sutvarkė. Atsisakyti jo neketinama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas