Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 16 /15:53

Klaipėdos policija: „Nevažiuokit, jei tik yra galimybė“

Klaipėdos policijos pareigūnai jau trečiadienį ėmė budėti prie įvažiavimo į miesto savivaldybę. Šimtus klausimų iš gyventojų sulaukiantys pareigūnai atkerta: „Jei yra bent viena galimybė nevažiuoti – nevažiuokite“.
Pareigūnai prie įvažiavimo į miestą nuo Rimkų pusės.
Pareigūnai prie įvažiavimo į miestą nuo Rimkų pusės. / "Facebook" grupės "Klaipėdos reidai" nuotr.

Trečiadienio rytą pareigūnai jau budėjo prie kai kurių įvažiavimų į miestą. Jau iš vakaro prašyta vairuotojų būti pasiruošusius įrodyti savo kelionės būtinybę.

„Tikrinami įvažiuojantys į rajonų centrus: Klaipėdos miestą, Gargždus. Todėl atsakymas į klausimą, ką daryti mamytei iš rajono, jei baigėsi sauskelnės, būtų toks: įvertinti visas galimybes nevažiuoti. Pirkti internetu, užsakyti paštu. Visada atsakome: jei yra bent viena galimybė nevykti, tai ir reikia nevykti“, – teigė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė.

Klaipėdos pareigūnai nuolat tikrinti įvažiuojančius į miestą pradės penktadienį, 13 val.

Kol kas įvažiavimus į Klaipėdą tikrina mobilios pareigūnų pajėgos: įvertinus situacija jie vis nuvyksta prie vieno ar kito kelio, vedančio uostamiesčio link. Keliai, kuriais eismas ne toks intensyvus, Didesnis dėmesys bus skiriamas savaitgaliais. Tuo metu pareigūnams padės karo policininkai, šauliai. Pranešama, kad dalis kelių apskritai bus nepravažiuojami.

Palangoje pareigūnai budi nuo nakties. Iki šiandienos popietės čia buvo patikrinta apie 400 automobilių, apie 20 į Palangą neįleista – paaiškinimai, kad į kurortą važiuoti esą buvo būtina, nes nori apsipirkti, pajūryje pavedžioti šunį, ar panašiai, nėra būtina priežastis, todėl žmonėms, suprantama, teko apsisukti ir važiuoti namo.

Pareigūnai dar kartą primygtinai ragina atsisakyti nebūtinų kelionių į kitas savivaldybes, vykstant reikia turėti priežastį pagrindžiantį dokumentą. „Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad teikti apgyvendinimo paslaugas nėra draudžiama, tačiau išsinuomoti kambarį viešbučiuose, poilsio namuose, ar privačiame sektoriuje galima tik tos savivaldybės, kurioje gyvenate ribose – tai yra – ilsėtis Palangos viešbučiuose gali tik palangiškiai, o Klaipėdos – tik klaipėdiečiai ir panašiai. Šis reikalavimas, beje, galioja nepriklausomai nuo to, kada buvo sudaryta apgyvendinimo paslaugų sutartis“, - rašoma Klaipėdos apskrities VPK pranešime.

Tuo tarpu Kretingos valdžia informavo, kad čia atsiras penki postai, tikrinsiantys įvažiuojančius.

rticles|Taip pat skaitykite:|right}

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?