Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 30

Klaipėdos rajone – mūšis dėl valdžios: „valstietis“ meras be daugumos, jo pavaduotoja ir administracijos direktorius nuversti

Klaipėdos rajono valdžios šachmatų lentoje – rokiruotė. Penktadienį po slapto balsavimo neeilinio posėdžio metu du vadovai atleisti. Postų neteko savivaldybės administracijai vadovavęs Artūras Bogdanovas ir vicemerė Violeta Riaukienė. Rajono meras Bronius Markauskas liko dirbti mažumoje. Kiek anksčiau be valdančiųjų daugumos paramos liko ir kaimyninės Kretingos meras Antanas Kalnius.
Bronius Markauskas, Artūras Bogdanovas ir Violeta Riaukienė
Bronius Markauskas, Artūras Bogdanovas, Violeta Riaukienė / 15min nuotr.

Klaipėdos rajono valdžioje jau kurį laiką buvo jaučiamos pokyčių nuotaikos. Iširus valdančiųjų daugumai, susiformavo nauja koalicija iš liberalų, konservatorių, socialdemokratų ir „socialdarbiečių“. „Valstiečiai“ ir frakcija „Bendra“ liko už borto.

Prie naujos koalicijos prisijungė 15 iš 27 tarybos narių, 12 liko opozicijoje.

Valdžios laivui įsisiūbavus pradėjo judėti ir viršūnėje esančios figūros. Naujoji koalicija išsyk pareiškė nepasitikėjimą savivaldybės administracijos direktoriumi Artūru Bogdanovu bei vicemere Violeta Riaukiene.

Tačiau rankų nenuleido ir valdantieji. Rajono meras Bronius Markauskas pareiškė nepasitikįs savo antrąja pavaduotoja Audrone Balnioniene bei administracijos direktoriaus pavaduotoju Justu Ruškiu. Argumentas – naujoji koalicija išsakė nepasitikėjimą dėl darbų, už kuriuos atsakingi būtent šie valdininkai.

Nepasitikėjimas reiškiamas dėl prastai kontroliuotos Endriejavo kultūros namų rekonstrukcijos.

Posėdžio metu A.Bogdanovui kritikos strėlės skriejo dėl koalicijos griūties. Nors jo kompetencija niekas neabejojo, tačiau esą jis „visą kompetenciją nukreipė į politinius dalykus“.

Tuo metu V.Riaukienė posėdyje net nuotoliniu būdu negalėjo dalyvauti. Moteris šiuo metu ligoninėje. Kaip nuskambėjo posėdžio metu, politikei nustatytas COVID-19.

Prieš slaptą balsavimą prie savivaldybės pastato rajono gyventojai sunešė plakatus. Vienas iš jų skelbė: „Balsas už balių Venckuose“.

Prieš kelias dienas naujosios koalicijos nariai pastebėti prie kavinės Venckuose. Kavinės savininkas – vienas tarybos narių. Apie galimus karantino pažeidimus buvo informuoti ir policijos pareigūnai. Tačiau šie atvykę nieko nerado, pastatas skendėjo tamsoje.

Facebook grupės „Gargždai United“ nuotr./Plakatas prie Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos pastato
Facebook grupės „Gargždai United“ nuotr./Plakatas prie Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos pastato

Po slapto balsavimo rezultatų perskaičiavimo paaiškėjo, kad be posto lieka A.Bogdanovas ir V.Riaukienė. A.Balnionienė su J.Ruškiu postus išsaugojo, pastarasis laikinai vadovaus administracijai, kol bus rastas naujas administracijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?